Neuvostoliiton välirauhan ehdot 29.3. 1944.
1. Suhteiden katkaiseminen Saksaan ja Suomessa olevien saksalaisten joukkojen ja alusten internoiminen taikka suhteiden katkaiseminen Saksaan ja saksalaisten joukkojen ja alusten karkoittaminen Suomen alueelta viimeistään huhti- kuun loppuun mennessä.
Kummassakin tapauksessa neuvostohallitus voi antaa Suomelle apua asevoimillaan.
2. Vuoden 1940 neuvostolais-suomalaisen sopimuksen voimaansaattaminen ja suomalaisten joukkojen vetäminen vuoden 1940 rajalle, toimeenpantuna asteittain huhtikuun kuluessa.
3. Neuvostolais- ja liittolaissotavankien sekä myös siviili- väestöön kuuluvien, keskitysleireissä pidettyjen tai suomalaisten töissä käyttämien henkilöiden välitön palauttaminen; jos Neuvostoliiton ja Suomen välillä allekirjoitetaan rauhansopimus eikä välirauhansopimus, tulee sotavankien palauttamisen olla molemminpuolinen.
4. Suomen armeijan 50-prosenttinen demobilisaatio toteutetaan toukokuun kuluessa ja koko Suomen armeija asetetaan rauhanajan kannalle kesä- ja heinäkuun kuluessa.
5. Suomen sotatoimillaan ja neuvostoalueen miehityksellä Neuvostoliitolle aiheuttamien vahinkojen korvaaminen
600 miljoonalla Amerikan dollarilla, mikä summa maksetaan viiden vuoden kuluessa tavaroissa (paperi, selluloosa, meri- ja jokialukset, erilaiset koneet ja laitteet).
6. Neuvostoliiton vapaaehtoisesti vuosien 1920 ja 1940 rauhansopimuksissa Suomelle luovuttamien Petsamon ja Petsamon alueen palauttaminen Neuvostoliitolle.
7. Mikäli Suomen taholla hyväksytään yllämainitut kuusi ehtoa, neuvostohallitus pitää mahdollisena luopua Suomen hyväksi vuokraoikeuksistaan Hankoon ja Hangon piiriin ilman minkäänlaista vastasuoritusta.
(Uusi Suomi 24.4. 1944.)