Terve ruoka
Normaalivuosina väestö ei kärsinyt aliravitsemuksesta, mutta ruoka oli silti yksipuolista. Asiasta kantoivat huolta lääkärit ja muut viisaat, jotka pyrkivät opettamaan kansalle terveellisen ja halvan ruoan valmistusta.
Tässä tarkoituksessa tänä vuonna julkaistiin Kokki-Kirja, elikkä neuwoja tarpeellisempien Joka-aikaisienja Pito-ruokien Laitokseen niin myös Monellaisiin leipomisiin ja juotawien panein ynnä Tarpeellisia tietoja ruokien ja ruoka-aineiden korjusta ja säästystä j. n. e.1
Valistuskirjallisuus oli muutoinkin kovasti lisääntymässä. Aktiivisia julkaisijoita olivat Suomalaisen Kirjallisuuden Seura mutta myös kirjapainot, jotka pystyivät myymään pieniä kirjasia kannattavasti. Kokki-kirjan painoi ja kustansi Frenckellin kirjapaino. Useimmat kirjaset olivat käännöksiä. Niitä tekivät pikkurahan puutteessa varsinkin opiskelijat.
Ruuan lisäksi neuvoja annettiin sairauksista, lainopista, elinkeinoista ja kristinopista. Myös opettavaisia satuja julkaistiin viime vuonna ja tänä vuonna lukuisia.