Rauha

Suostumus Wenäjän, Frankriikin ja Iso-Britannian wälillä, Ålannin eli Ahvenanmaan saarista. Päätetty Pariisissa18/30 p. Maaliskuuta ja wahwistettu S:t Pietarpurissa 3/15 p. Huhtikuuta 1856.
"se uppiniskainen, verinen sota, joka on ylösliikuttanut Euroopan lähes kolmen vuoden kuluessa, saa nyt loppunsa".1
Vaikka hallitsija selittikin, että Venäjä oli sotaan tyystin syytön, tosiasiassa Venäjä oli se, joka joutui nöyrtymään. Pariisin rauhansopimuksessa, joka oli allekirjoitettu edellisenä päivänä, Venäjä joutui luovuttamaan Turkille takaisin Tonavan suun eli Moldavian ja Valakian, jotka se oli miehittänyt.
Tieto Pariisin rauhan solmimisesta julkaistiin Suomessa virallisessa lehdessä 4. huhtikuuta. Sopimuksen sisältö julkaistiin Suomen asetuskokoelmassa.Pariisin rauhansopimuksessa taattiin mm. Ahvenanmaan asema puolueettomana vyöhykkeenä. Venäjää kiellettiin linnoittamasta Ahvenanmaata, vaikka alue jäikin sen haltuun.
Kolmasosa Suomen ruotuväestä määrättiin kotiutettavaksi ja reservin värvääminen lopetettiin. Suomen kaarti palasi Helsinkiin syyskuun 29. päivä. 1.500 miehestä palasi 220, vaikka pataljoona ei ollut kohdannut vihollista kertaakaan koko retkensä aikana.