Muita aiheita...
Sato
Viljasato oli tänä vuonna huonompi kuin koskaan 1830-luvun jälkeen.
Lainananto
Senaatti teki valtion lainojen saamisen yrityksille aikaisempaa helpommaksi. Suomen Pankin antolainaus alkoi heti kasvaa voimakkaasti.1 Suomen pääomamarkkinoilla valtion asema pysyi edelleen keskeisenä, koska muita yksityisiä rahoituslaitoksia kuin vaatimattomat säästöpankit ei ollut. Niiden yhteinen talletuskanta oli noin puoli miljoonaa hopearuplaa.
Kulkuyhteydet
Höyrylaivaliikenne alkoi Päijänteellä 14. kesäkuuta.
Postimerkki
Suomessa otettiin kahden vuoden koeajaksi käyttöön leijonavaakuna-aiheiset 5 ja 10 kopeekan postimerkit. Tänä vuonna myytiin 51.693 merkkiä. Arvokuoria, joissa oli postileima, myytiin kuitenkin enemmän eli 160.740 kappaletta. Kirjeen sai myös maksaa postikonttorissa käteisellä. Kirjeitä lähetettiin kaikkiaan 894.000.
Suola
Maaseudun tärkeimmän ostotavaran, suolan kauppa vapautettiin. Talonpojat saivat varastoida ja myydä edelleen kaupungeista ostamaansa suolaa. Lupa oli voimassa vuoteen 1860.
Viina
Viinan poltosta annettiin jälleen määräaikainen asetus. Viinanpolttoa rajoitettiin kuluvana ja tulevana vuonna. Perusteluna oli epäonnistunut sato. Senaatissa tähdättiin kotipolton kieltoon, mutta asia täytyi hoitaa väliaikaisilla rajoituksilla, koska poltto oli talonpoikaissäädyn erioikeus, jota ei voinut purkaa ilman valtiopäiviä.
Vaaka
Julistus Kymmenysvaaka-mitan pitämisestä Suomessa antoi tarkat ohjeet, miten mitta oli säädettävä ja vaati, että mitan asetukset tuli olla helposti tarkastettavissa sakon uhalla.
Maamieskoulut
"Maapruukin korottamiseksi maakunnassa" päätettiin syyskuussa seitsemän uuden maanviljelyskoulun perustamisesta. Ne olivat pieniä laitoksia, mutta esimerkin voiman uskottiin auttavan uusien viljelytapojen ja järkiperäisen maatalouden juurtumisessa.
Samalla asetuksella määrättiin viiden uuden kaupungin perustamisesta, jotta "maamiehellä ja työntekijällä olisi tilaisuus hankkia itsellensä välttämättömiä tarpeitansa".