Arvojärjestys
Suuriruhtinaanmaalle annettiin ranki eli arvojärjestys. Siinä virkamiehet jaettiin arvoluokkiin, jonka mukaan määräytyi heidän arvonsa valtion hierarkiassa ja käytännössä myös palkkaluokka. Edellisen kerran ranki määrättiin vuonna 1826 ja sitä edellinen vuonna 1714. Alunperin ranki määrättiin upseerien kunnian turvaksi, jotta alempiarvoiset eivät pääsisi heidän ohitseen. Omaa rankia ylemmän aseman tavoittelusta sai sakkoa. Venäjällä ranki oli arvoaste, joka seurasi virka-asemaa. Suomessa kukaan ei kuulunut 1. arvoluokkaan. Se tosin oli mahdollinen kenraalikuvernöörille, jos tällä oli toinen korkeampi virka Venäjällä.
Samalla annettiin matkustussääntö. Virkamiehille maksettavat matkakorvaukset seurasivat rankijärjestystä. Kenraalikuvernöörin kyytiä varten annettiin 8 hevosta ja kyytirahaa 6 ruplaa päivässä. Pietarin matkaan hän sai kolminkertaisen maksun eli 18 hopearuplaa. Ajomiehen päiväpalkka oli puoli ruplaa. Yhdellä hevosella ja 50 kopeekalla sai ajaa rokottaja ja käskynlennättäjä.Uusi asetus kunniamerkistä määräsi, että virkamies sai pitkäaikaisesta (40 vuoden) nuhteettomasta palveluksesta kunniamerkin. Virkamiehen leski saattoi anoa rahalahjaa elantoonsa, jos virkamies oli palvellut vähintään 15 vuotta.
Virkapuku
Siviilivirkamiesten puvuista annettiin luokitus, joka seurasi arvoluokkaa.1 Siinä määrättiin virkapuvun muoto yksityiskohtaisesti. Mallin lisäksi koristeet seurasivat arvoluokkaa. Hihan kirjailu oli korkeissa luokissa runsaampi kuin alemmissa. Napeista oli määrätty jo kaksi vuotta sitten:
"niiden stempelinä on Riikinkotka sekä sydänkilvessä Suomen vaakuna kaikkia muita virkakuntia varten, paitsi... Lääninhallitusvirastoilla ja niihin kuuluvilla virkamiehillä, joidenka, niinkuin kaupunkienki virkamiesten ja aatelin virkapuvussa kulkevain, pitää sen läänin vaakunaa pitää, johon he kuuluvat..."
"Senaatorit ja Prokuraatori Senaatissa saavat kantaa kolmannen osaston virkapukua, kaulukselle, hihankäänteille ja taskunklassuille neulotulla täydellä kirjauksella, sekä yksirivisesti kirjatuilla käänneliepeillä ja körteillä."