Markka
Suomi sai hallitsijan päätöksellä 4. huhtikuuta oman rahayksikön, markan. Päätös ei aivan vastannut senaatin toivetta, vaan se oli kompromissi. Suomi sai oman rahan, mutta sen arvoa ei irrotettu ruplasta. Sen arvoksi tuli 1/4 ruplasta ja se jakautui 100 penniin. Senaatin esitys pennin sijasta oli "osa". Eräät kannattivat myös äyriä.Markka tuli käyttöön Suomessa. Laillisena maksuvälineenä oli myös venäläinen seteliraha. Tarkoitus oli kuitenkin päästä siitä eroon sopivan ajan kuluessa. Aluksi Suomen Pankki sai laskea liikkeeseen yhden ja kolmen markan seteleitä ja kuparista tehtyä pikkurahaa. Hinnat ja kirjapito tuli vastedes tehdä markoissa.1
Suomen Pankki laski liikkeeseen jo tänä vuonna pieniä seteleitä. Niiden muodosta määrättiin asetuksessa 30. toukokuuta: etupuolella oli "riikin vaakuna" ja takana "präntti, joka muistuttaa mikä edesvastaus setelin väärentämisestä ja mukaamisesta sekä väärennetyn kauppaamisesta on".
Senaatti sai 19. huhtikuuta valtuudet rahauudistuksen toteuttamista varten. Sitä pyydettiin tekemään esityksiä siitä, miten Suomessa siirryttäisiin käyttämään yksinomaan hopeaan sidottua markan rahaa. Tätä varten oli myntättävä kotimaista hopearahaa ja perustettava sitä varten rahapaja. Asiasta tehtiin hetimmiten esitys, ja valmistelut oman rahapajan rakentamiseksi aloitettiin.