Naisten oikeudet
Valtiopäivillä paljon keskusteltuihin aiheisiin kuului naisten täysivaltaisuus. Asiasta annettiin lokakuussa laki, joka paransi oleellisesti naisten oikeuksia. Naiset saivat oikeuden avioitua ilman naittajan lupaa. Tällä oli periaatteessa suuri merkitys, ainakin silloin jos isä ja tytär olivat keskenään eri mieltä.Asenne esiaviollisiin suhteisiin muuttui hivenen. Rikoslakia muutettiin siten, että salavuoteudesta ei enää maksettu sakkoa kirkolle. Siitä edelleen ripitettiin, mutta ei enää julkisesti vaan yksityisesti. Kansa ei pitänyt asiaa siveettömänä siinä tapauksessa, että pari meni vihille. Joka toinen lapsi syntyi ennen kuin oli kulunut yhdeksää kuukautta vihkimisestä.1
Ensimmäiset naiset otettiin postitoimistonhoitajan virkaan Parikkalan ja Uudenkirkon toimistoon. Kuvan naiset ovat lennätinkonttorista. Virastoihin otettiin naimattomia naisia, jotka nyt saivat laillisen oikeuden ansioihinsa.
Laki naisten täysivaltaisuudesta antoi naisille oikeuden avioitua 21-vuotiaana ilman naittajan lupaa. Lisäksi tämä sai 15-vuotiaasta alkaen hallita omalla työllään hankkimaansa omaisuutta. Tällä oli suuri merkitys varsinkin tehdastyöläisille, jotka näin saivat riidatta pitää palkkansa itse. Nuorilla naisilla oli silti tapana auttaa palkallaan muuta perhettä enemmän tai vähemmän vapaaehtoisesti.