Kasvatuslaitos
Kylliälän kasvatuslaitokselle köyhiä ja turvattomia lapsia varten annettiin 2. maaliskuuta ohjesääntö:
"Kasvatuslaitoksen tarkoituksena on köyhäin ja turvattomain lasten hoito, sekä heidän kasvattaminen hyödyllisiksi ja rehellisiksi ihmisiksi."
Laitokseen aiottiin ottaa Viipurin läänin alueelta 40 lasta, joita vanhemmat eivät kyenneet elättämään ja joiden elättäminen ei kuulunut kunnalle. Jos tällaisia lapsia ei ollut tarpeeksi, sisään tuli ottaa kunnalle määrättyjä lapsia maksua vastaan. Kylliälän laitos ei ollut pahantapaisten lasten ojennuslaitos, vaan orpokoti, joka muistutti koulua.
Henkilökuntaan kuuluivat johtajatar, opettaja, renki ja piika sekä osaaikaiset lääkäri ja kirjuri. Vuotuiset menot olivat 17.000 markkaa, josta lasten ylläpito maksoi noin 8.000 markkaa. Siitä meni ruokaan 6.132 markkaa eli päivässä 40 penniä lasta kohden. Vaatemenot olivat lasta kohti 36 markkaa vuodessa ja makuuvaatemenot 24 mk kolmessa vuodessa.
Laitokseen tultaessa kaikille tehtiin lääkärintarkastus ja lapsi "pitää heti kylvetettämän eli pestämän sekä tarpeellisila vaatteilla varustettaman". Vaatteet "ovat tehtävät tarkoituksenmukaisista halvoista kankaista ja vuodenaikain mukaan sovitettavat" ja ne piti lasten tehdä itse, jos se vain oli mahdollista.
Lapsille annettiin kansakoulun opetuskaavan mukaista opetusta "niin pian kuin sieluinvoimainsa varttuminen myöten antaa". Lisäksi opetusohjelmassa oli hyödyllisiä käsitöitä ja talousaskareita sekä "tarpeellinen vapaus leikkeihin ja ruumiinharjoituksiin". Herätys oli kesällä kello kuusi ja talvella kello seitsemän. Rukouksen jälkeen klo 8 oli aamiainen eli suurus, klo 12 puolinen ja klo 19 iltainen, "jonka jälkeen he, rukousten pidettyä, kello kahdeksan, ja kesällä vähän myöhemmin, menevät levolle". "Puolisen ja iltaisen välillä lapset saavat leipää haukataksensa." Erityisesti johtokunnan piti valvoa, että lapsille annettiin "terveellistä ja kylläistä ruokaa, pieninimmättäkään vähennyksettä tahi vilpittä".
Tytöt ja pojat pidettiin erillään paitsi ruokailussa. Huoneet he siivosivat itse."Kaikkien laitokseen kuuluvien henkien tulee lempeydellä ja ystävydellä lapsia kohdella". Kurittamisessa oli oltava varovainen ja sen tuli aina tapahtua kahden kesken.
"Jos yksi tahi toinen lapsi osottaisi erinomaisia luonnonlahjoja taikka jotakin vallan erityistä taipumusta jalompaan taiteeseen tahi ammattiin, tulee Johtokunnan siitä kuvernöörin kautta Senaatin talousosastolle ilmoittaa ja sen ohessa ehdotella miten lapsen luonnonlahjat olisivat edellensä vartutettavat."