Postinkuljetus
Postinkuljetus kiellettiin yksityisiltä. Uusi laki määräsi yksiselitteisesti, että yksityiset henkilöt tai yhtiöt eivät saa "ottaa vastaan kirjeitä, postipaketteja tahi muita posti-esineitä". Kirjeiden kuljettaminen oli otettu valtion yksinoikeudeksi jo vuonna 1686. Uuden kiellon takana oli se, että varsinkin laivat kuljettivat mielellään paketteja maksua vastaan. Se oli kätevää ja myös sensuurin ulottumattomissa.
Maan virallisen postilaitoksen kautta lähetettin tänä vuonna 1,7 miljonaa kirjettä tai pakettia eli lähes 6.000 lähetystä jokaisena arkipäivänä. Postikonttori oli kaikissa suuremmissa pitäjissä. Tampereella ja Helsingissä toimi valtion luvalla yksityinen kaupunkiposti.
Lehtitilaukset
Suomessa oli tapana, että kansalaiset saattoivat tilata sanoma- ja aikakauslehtiä postin välityksellä. Posti otti tästä maksun. Koska maksua pidettiin liian korkeana säädyt tekivät esityksen sen alentamisesta niin, että postilaitos maksaisi virkailijoille tästä lisätyöstä. Hallitsija ei esitykseen suostunut, vaan ilmoitti että maksu pysyisi ennallaan, eli se olisi 15 prosenttia lehden tilaushinnasta.
Tasoituksena päätettiin kuitenkin, että "kaikista alkaen vuodesta 1875 ulostulevista, sekä kotimaisista, että ulkomaisista sanomalehdistä ja aikakauskirjoista" oli maksettava penni joka numerolta, kuitenkin vähintäin 12 penniä vuodessa.