Eckerön posti
Eckerön postitalon haltijat saivat korotuksen maksuihin, joilla he kuljettivat ihmisiä postin mukana Ahvenanmaalta Grislehamniin, Ruotsiin. Kyläläiset, jotka oli jaettu seitsemään ruotuun, vastasivat meripostin kuljetuksesta veneellä tai jäätä pitkin. Kun he kuljettivat samalla matkustajia, he anoivat vuonna 1842 annetun taksan korottamista. He olivat jo vuodesta 1880 alkaen perineet maksua kuusi markkaa hengeltä, koska matkaan tarvittiin suurvene. Usein kuljetettavat olivat vankeja. Takaisin palaavat vanginvartijat saivat alennusta markan. Nyt taksa virallistettiin senaatin päätöksellä.
Eckerön postilinja oli käytössä jo Ruotsinvallan aikana, mutta sen tulevaisuus oli ollut vaakalaudella, kun Suomi oli liitetty Venäjään. Heti vuonna 1810 Ruotsi ja Venäjä tekivät postisopimuksen, jossa niiden välinen reitti kulki Ahvenanmaan kautta. Postia kuljetettiin kaksi kertaa viikossa. Kun reitti oli talvella epävarma, alettiin viedä postia myös Tornion kautta. Eckerön linja aiottiin jopa lakkauttaa, mutta vuonna 1846 sovittiin, että käytetään kumpaakin reittiä.
1830-luvulla alkoi säännöllinen höyrylaivaliikenne Tukholmaan ja Pietariin, ja posti kulki siinä. Laivaposti vakiintui vasta 1850-luvulla ja 1860-luvulla alkoi rautatieposti. Silti maa- ja venereitti Ahvenanmaan kautta pysyi käytössä.