Naisten asia
Suomen Naisyhdistys vetosi Suomen prokuraattoriin, jotta tämä ryhtyisi toimiin ohjesääntöisen prostituution lakkauttamiseksi. Vastaus oli tyly: valtiopäivillä prokuraattori ilmoitti, että ohjesääntöinen prostituutio oli välttämätön, koska se oli tehokkain keino veneeristen tautien leviämisen estämiseksi. Samaa mieltä oli Suomen lääkäriseura.Naiskeskusteluun otti osaa vapaamielinen runoilija J.H. Erkko runollaan Tumma ja vaalea. Siinä kuvattiin naisluontoa: tumma oli syntinen ja vaalea hyvä. Menestystä naisliike oli saanut aikaan koulurintamalla. Tyttöjen osuus oppikoululaisista kasvoi nopeasti.
Suomen Naisyhdistyksen puheenjohtaja Alexandra Gripenberg osallistui Washingtonissa pidettyyn Kansainvälisen naisliiton perustavaan kongressiin. Hän on kuvassa takarivissä toinen oikealta. Gripenberg matkusti Englantiin ja Amerikkaan tutustumaan raittius- ja naisasiatyöhön.
Muita suomalaisnaisia, jotka kävivät ulkomailla, olivat taiteilijat. Naisasialiike oli yksi heidän innoittajistaan. Sehän korosti, että myös tytöillä oli oikeus koulutukseen ja itsenäiseen ammattiin. Taiteilijan työ oli ensimmäisiä, joka voitiin säätyläisperheissä hyväksyä tyttären uraksi. Menestyviä naistaiteilijoita olivat Fanny Churberg, Helene Scherfbeck, Amelie Lundahl, Maria Wiik ja Helena Westermarck.