Muita aiheita...
Lapsenpäästö
Helsingin yleiseen sairashuoneeseen perustettiin yksi kätilönopettajan ja alilapsenpäästäjän virka. Kätilöopettaja opetti tulevia kätilöitä ja toimi lapsenpäästöopin professorin apulaisena. Hänen tuli valvoa, että jokainen oppilas oli "käsitellyt ainakin kymmenen synnytyskohtausta ja että häntä siinä ahkerasti on harjoitettu tutkimustavassa ja käsitempuissa".
Viranomaisten mielestä naisten tulisi synnyttää ammattikätilön tukemana. Varsinkin köyhiä ja yksinäisiä äitejä haluttiin kannustaa siihen. Kätilöitä ei kuitenkaan usein haluttu käyttää, koska heille piti maksaa ja koska ilmankin oli tultu toimeen.Polttohautaus
Suomessa kerrottiin, että Tukholmassa oli ruumiinpolttohuone. Polttohautaus ei ollut luvallinen Suomessa, koska se oli kielletty Venäjällä vääräoppisena. Myös Suomessa kirkko vastusti sitä vanhana pakanallisena tapana.
Rohdoskauppa
Rohdoskaupan sai perustaa kaupunkiin kuvernöörin ja kaupungin luvalla. Hakijan tuli olla proviisori. Kaupassa ei saanut myydä lääkkeitä, kuten pillereitä ja pulvereita, joita sai vain apteekista. Sen sijaan sai myydä piparminttupastilleja ja lääkkeellisiä pastilleja, mutta vain, jos ne oli tehty kivennäisvedestä.
Myrkkyjä
Arsenikkiä ja muita myrkkyjä sai myydä lääkkeellisiin tarkoituksiin. Tällaisten aineiden kaupasta annettiin asetus, joka listasi myös terveydellisiä vaaroja.
Sairaalamaksu
Helsingin yleisen sairaalan kirurgisen osaston päivämaksuksi määrättiin 1-5 markkaa päivässä. Hinta riippui huoneesta ja maksuluokasta. Köyhät saivat olla sairaalassa ilmaiseksi. Maksu perittiin heidän kotikuntansa köyhäinhoitolautakunnalta. Pitkäaikaiseen hoitoon, kuten mielisairaalaan, vaadittiin kunnan maksusitoumus etukäteen.
Syntymäpäivät
Satusetä, professori ja valtioneuvos Zacharias Topelius täytti 70 vuotta. Hänestä julkaistiin juhlalehti, jossa oli sankarin kuva. Tärkeiden miesten pitkää ikää oli tapana juhlia. Tällä kunnioitettiin heidän työtään isänmaan hyväksi. Tavallisesti ihmisillä oli tapana viettää nimipäiviä. Pitkäikäisyys oli näet harvinaista.
Siperian vangit
Suomalaisten vankien lähettäminen Siperiaan lopetettiin. Näitä oli viety sinne 62 vuodessa yhteensä 880.