Muita aiheita...
Kilometripylväät
Metrijärjestelmään siirtymisen vuoksi kunnille määrätty virstanpylväiden voimassapitovelvollisuus muutettiin velvollisuudeksi pystyttää ja hoitaa kilometritolppia. Maantiet mitattiin uudelleen metrijärjestelmän mukaisiksi ja kyytilaitoksen pitoon määrätyt velvoitettiin jatkossakin huolehtimaan siitä, että tien varrella oli matkamerkit, nyt kilometrin välein.
Brasiliassa
Kasvitieteilijä Edvard Wainio julkaisi omiin kokemuksiin perustuvan kirjan Matkustus Brasiliassa. Se oli suurelle yleisölle tarkoitettu kuvaus tästä suuresta ja tuntemattomasta maasta.
Maantiede
Suomen Maantieteellisen Seuran säännöt vahvistettiin 6. kesäkuuta. Perustava kokous oli ollut tammikuun 27. päivä. Seuran perustaja oli Ragnar Hult, joka jo kaksi vuotta aikaisemmin oli perustanut Maantieteellisen klubin.
Porotiet
Enontekiöön merkittiin väylät, joita pitkin ruotsalaisten porot saivat kulkea Suomen alueen läpi Norjaan ja sieltä takaisin. Porotien piti olla vähintään 8 virstan päässä suomalaisesta tilasta. Porojen kulusta oli aina ilmoitettava etukäteen. Paikallisten asukkaiden oli tällöin pidettävä koiransa kiinni.
Saunapalo
Maalaisten paloapuyhtiön ohjesääntöön tehtiin muutos, jonka mukaan vakuutusmaksu saunasta oli kaksinkertainen, – jos se sijaitsi kylässä – . Mutta jos saunassa ei ollut "löylyn aikaan saamista varten avonaista kiuasrauniota", vaan savutorvi ja palomuuri, maksu oli sama kuin muista asuinrakennuksista. Tässä erotettiin savusauna piipulla varustetusta, joka oli selvästi paloturvallisempi.
Suomalainen sauna oli perinteisesti sisäänlämpiävä. Siinä ei ollut piippua, vaan savu tuli saunaan. Sauna tuuletettiin ennen kuin sinne mentiin. Uunin päällä oli kiviä, joille heitettiin vettä ja saatiin höyryä eli löylyä.
Saunan tarkoitus
Suomessa oli sauna joka talossa. Se oli paitsi peseytymispaikka myös monen askareen toimituspaikka. 1700-luvulta tiedettiin, että sauna oli yleisesti myös asuinhuone ja maltaiden valmistuspaikka, jota sanottiin pirtiksi. Sittemmin saunat oli rakennettu erilleen talosta. Saunat olivat eri puolilla maata hieman erilaisia. Lauteet ja parvet sijoitettiin Savossa eri tavalla kuin Länsi-Suomessa. Uusissa saunoissa oli piippu, josta savu meni ulos ja usein myös eteinen, jossa oli pesupaikka. Eteistä käytettiin myös asumiseen. Saunan tiedettiin virkistävän, ja se oli lääke moneen vaivaan. Toisaalta sauna rasitti huonokuntoista ihmistä.