Maitotalous
Gösta Grotenfelt julkaisi kirjasen Tietoja Suomen maitotalouden kehityksestä. Se kuvasi, miten nopeasti maidosta oli tullut maatalouden pääelinkeino. Varsinkin pienillä tiloilla ainoa keino saada rahatuloja oli myydä maitoa. Sitä matkustettiin myymään kaupunkeihin, ja sitä ostivat meijerit, joita oli jo lähes 700. Yli puolet oli osuuskuntien omistamia. Näissä oli jäseniä noin 30.000 eli valtaosa maan tiloista oli osakkaana meijerissä.
Pääosa maidosta kirnuttiin voiksi joko kotona tai meijerissä. Voin kysyntä kasvoi kaupungeissa jatkuvasti ja voi oli myös tärkein vientitavara puun ja paperin jälkeen. Tänä vuonna voita vietiin 15.056 tonnia. Osuusmeijerien osuus vientivoista oli 70 prosenttia.
Viime vuonna perustettiin meijerien yhteinen "Voinvientiosuusliike Valio". Tämä johti hintojen vakiintumiseen. Hinnat nousivat lähemmäksi muiden pohjoismaiden saamia voinhintoja. Suomalaisen voin ongelma oli ollut myös sen heikompi laatu, mutta ero oli uusien meijerin ansiosta pienentynyt.
Suomessa oli 1,1 miljoonaa lehmää. Määrä oli kaksinkertaistunut sadassa vuodessa. Kasvu oli viime aikoina ollut pientä. Enemmän karjataloudessa vaikutti eläinten jalostaminen ja hyvä ruokinta. Lehmien tuotto oli noussut moninkertaiseksi. Parhaimmat lehmät eli ayrshire-rotuun kuuluvat, tuottivat vuodessa 5.000 kiloa maitoa. Myös ns. maatiaisrotu oli jalostuksen avulla tullut varsin kannattavaksi lajiksi.