Terveys
Sairaalat
Senaatti päätti 4. lokakuuta valtion sairaaloissa suoritettavista päivämaksuista.
Koleravaara
Suomessa todettiin kolme koleratapausta. Tartunnat oli saatu Pietarista tulleessa lotjassa. Pietarissa käyviä henkilöitä kehotettiin varovaisuuteen.
Luonnonparannus
Louis Kuhnen kirja "Kasvonilmeoppi taikka Uusi taudintutkimustapa, jonka avulla opitaan tuntemaan ruumiin taudintila" julkaistiin suomeksi.
Tampereella lapset keräsivät jälleen varoja "Maitopisaran" hyväksi myymällä keinotekoisia vappukukkia.
Dosentti Osvald Streng kirjoitti "Vesiparannuslaitoksista Suomessa". Streng kertoi, että:
"Yhtä kauan kuin ihmiskunta läpi vuosisatojen ja -tuhansien on käynyt taisteluaan tauteja ja heikkoutta vastaan, yhtä kauan on se myös tässä taistelussa apunaan käyttänyt kylpy- ja vesiparannushoitoa.
Hangosta kehittyi Suomen aikoinaan kallein ja hienoin kylpylaitos. Sen loistoaika oli vuosina 1888-–1898. Vuonna 1889 perustettiin Suomeen toinenkin merikylpylaitos Maarianhaminaan, joka, samoin kuin Hanko, on toiminut tähän asti. Merikylpylaitosten joukkoon on ilmastonsa takia tavallaan luettava vuonna 1897 perustettu Käkisalmenkin kylpylaitos.
Entiset, vanhastaan tunnetut kylmävesiparannuslaitokset Naantalissa, Loviisassa, Lappeenrannassa ja Kuopiossa ovat, samoin kuin uudet kilpailijat, järjestetyt uuteen malliin nykyajan vaatimusten mukaisiksi.
Nykyään meillä on kymmenkunta vesiparannuslaitosta, jonne kesäisin kerääntyy tuhansia sairaita, ei ainoastaan Suomesta, vaan ulkomailtakin, etenkin Venäjältä, nauttimaan suloisesta kesästä ja käyttääkseen hyväkseen nykyajan uusimpia keksintöjä kylpyja vesiparannushoidon alalla."1