Muita aiheita...
Rautatiet
Lahden–Heinolan rata avattiin 22. toukokuuta kokonaisuudessaan liikenteelle.
Heinolassa oli hieman yli 2.000 asukasta. Kaupungissa oli mm. faneeritehdas, saha, höyläämö, konepaja ja lankarullatehdas, jonka vuosituotanto oli noin 300.000 grossia lankarullia.
Läskelän–Pitkärannan rata avattiin 1. syyskuuta liikenteelle. Läskelä ja Pitkäranta olivat Laatokan pohjoisrannan teollisuuspaikkoja. Pitkärannassa harjoitettiin kaivostoimintaa ja Läskelässä oli puuhiomo.
Hilleri
Hilleri on näädän sukuinen 56-–70 cm:n pituinen petoeläin. Väri mustanruskea, pohjavilla kellertävä, posket, korvien reunat ja leuat valkeat.
Hilleri tunnettiin Suomessa vielä 40 vuotta sitten vain Karjalan kannakselta, mutta nyttemmin se on levinnyt länteen ja pohjoiseen, Laatokan Karjalaan, Etelä-Savoon, Uudellemaalle, jopa Turun saaristoonkin.
Hilleri tulee usein kanatarhoihin, varastoaittoihin, jopa joskus ihmisasuntoihinkin kanoja, rottia ja hiiriä pyydystämään ja ruokavaroja syömään. Nahka pehmoinen ja kestävä, mutta pysyy kauan pahanhajuisena.1
Helikopteri
Helikopteri on lentokone, jossa kantotasojen asemesta on pyörivät siivet. 1800-luvun lopulla onnistuttiin höyryllä käyvällä helikopterilla nousta 18 metrin korkeuteen.
Helikopteriajatusta on kehitetty siinä tarkoituksessa, että saataisiin lentokone, joka nousisi ja laskisi pienelle alueelle sekä pysyttelisi ilmassa paikallaan.
Helikopterin tasapaino on ollut vaikeasti järjestettävissä, lentämisen taloudellisuus ollut huonompi kuin lentokoneella ja laskeutuminen moottorin pysähtyessä vaikeata suhteellisen suuren putoamisnopeuden takia.
Helikopterikysymys on osin ratkaistu autogirolla, joka on lentokoneen ja helikopterin välimuoto. Autogiro muistuttaa yksitasoista lentokonetta, missä runkoon painopisteen kohdalle on kiinnitetty pystysuora akseli, jonka päässä pyörii vapaana nelisiipinen kantopotkuri.
Kohtisuoraa nousua ei autogirolla voida tehdä, mutta se kohoaa nopeasti ja laskeutuu melkein kohtisuoraan.
Ensimmäinen autogiro rakennettiin vuonna 1922.2