A.I.V.-menetelmä
Professori A.I. Virtanen on toiminut Biokemiallisen tutkimuslaboratorion esimiehenä vuodesta 1931 lähtien.
Virtasen tutkimuksista tärkeimmät muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, jonka tarkoituksena on luoda perusta karjatalouden saattamiseksi omavaraiseksi typpeen, toisin sanoen valkuaisaineisiin nähden.
Tässä suhteessa Virtanen on erikoisesti tutkinut palkokasvien juurinystyröissä tapahtuvaa typensidontaa sekä tämän ilmiön käytännöllisiä sovellutuksia; keksinyt menetelmän tuoreiden rehujen säilömiseksi ilman mainittavia ravintoainehäviöitä (A.I.V.-menetelmä).
Lisäksi Virtanen on mm. kehittänyt uusia menettelytapoja voin ja juuston laadun parantamiseksi sekä selvitellyt laajoilla tutkimuksilla bakteerien aineenvaihduntareaktioita ja entsyymien toimintaa.1