Vapaa-aika
Elokuvien suosio sen kuin kasvoi. Elokuvateattereita oli eri puolilla maata lähes 400 – yli kaksi kertaa enemmän kuin pulavuonna 1930.Parinkymmenen ensi-iltansa saaneen näytelmäelokuvan joukossa isänmaallisia aiheita käsitelivät Helmikuun manifesti, Vänrikki Stoolin tarinat ja Aktivistit. Klassikkofilmatisointeja edusti Seitsemän veljestä.
Ajanvietteellisistä elokuvista hieman sensuurin saksimiksi joutuivat Kaksi Vihtoria ja Eteenpäin – elämään. Lyhennyksittä yleisöä huvittamaan pääsivät muiden muassa: Takki ja liivit pois, Rakuuna Kalle Kollola ja Herrat ovat herkkäuskoisia.
Aulangon hotelli ihanine ympäristöineen oli uusi lomaparatiisi niille, jotka halusivat nauttia suomalaisesta luonnosta, tyylikkäästä arkkitehtuurista ja nykyajan mukavuuksista.
Myös radionkuuntelijoiden määrä lisääntyi nopeasti. Radiolupia lunastettiin tänä vuonna jo pitkälti yli 300.000. Yleisradio lisäsi ajanvietemusiikin osuutta ohjelmissaan, mutta ulkomaisia tanssilevyjä sen kokoelmissa oli vasta joitain satoja. Niistä saksankielisiä oli enemmän kuin englanninkielisiä.
Maailmalta olivat iskelmissään terveisiä tuoneet Arvi Tikkalan "Napolilainen katulaulaja" ja Georg Malmsténin "Tyttö Argentiinasta". Matkustelusta haikailivat myös A. Aimo laulussaan "Honolulu" ja Olavi Virta levyllään "Vain Hawaiin kaipaan".
Suomalaisia maisemia kuvasivat parhaiten harmonikkamestarit Viljo Vesterinen "Säkkijärven polkallaan" ja Georg Malmstén laulullaan "Saariston Sirkka".
Kappaleen kauneinta Suomea näki Viipuri-Imatra-Savonlinna-reitillä mukavasti linjurin ikkunasta.
Elokuvakankaan tähtiä olivat edelleen Ansa Ikonen, Regina Linnanheimo, Ester Toivonen ja Tauno Palo. Laulaja Olavi Virta suoritti ensiesiintymisensä elokuvassa Rikas tyttö.
Olavi Virta oli nouseva tähti, joka jo ensilevytyksillään sai suuren suosion. Strömbergillä aiemmin sähköasentajana toiminut Virta oli tallentanut jo kymmeniä lauluja.
Rohkeampaa linjaa Virran tuotannossa edusti laulu "Teetä kahdelle". Nuorison mieleen olivat myös Bruno Laakon "Kissa vieköön", Georg Malmsténin "Nuoruus ja hulluus" ja "Oisko lempi syntiä", sekä Arvi Tikkalan "Missä yösi vietitkään".
Hyvät taloudelliset ajat olivat suotuisia myös turkisliikkeille. Ylellisyyden sijasta useimmat käyttivät kuitenkin enentyneitä markkojaan halpoihin huveihin.