Makeistehtaat
Makeistehtaamme joutuvat kesäkuun jälkeen toistaiseksi lopettamaan työnsä makeisten valmistuksen lakatessa niissä. Pienemmille makeistehtaille se on vakava isku.
Suuremmilla tehtailla on sensijaan tavallisesti myös muita tuotannon haaroja, joiden turvin toimintaa ainakin supistettuna voidaan edelleenkin ylläpitää. Siten on makeisten valmistuksesta vapautuvaa työväkeä näillä tehtailla osaksi voitu siirtää muihin tehtäviin, mutta samalla on kyllä eräissä tapauksissa oltu pakotettuja myös sen vähäiseen supistamiseenkin.
Vielä kesäkuun aikana voidaan työtä makeisteollisuudessa käytettävissä olevien raaka-aineiden jäännösten turvin jossakin määrin jatkaa, mutta kun nämä on käytetty, työ lakkaa kokonaan.
Marmelaadin valmistusta varten on tehtailla vielä jonkin verran ulkomaisia hedelmäsoseita varastossa.
Kotimaisista marjoista saadaan tänä valmistuskautena ostaa vain puolukoita, karpaloita ja pihlajanmarjoja, jotta jalomarjoja entistä enemmän saataisiin sellaisinaan yleisön käytettäväksi.
Marmelaadin valmistukseen myönnetään kesäkuun alusta vain siirappia, pääasiallisesti perunajauhosiirappia.1