Pariisin rauhansopimus
Tammikuun lopussa ilmoitettiin, että ulkoministeri Molotov oli allekirjoittanut Neuvostoliiton puolesta rauhansopimukset Bulgarian, Italian, Romanian, Suomen ja Unkarin kanssa.
Suomen rauhansopimus vahvisti välirauhansopimuksen määräykset ja oli yleislinjoiltaan samanlainen kuin muidenkin yllä mainittujen maiden kanssa tehdyt rauhansopimukset.
Ilmoituksen jälkeen tasavallan presidentti nimitti rauhansopimuksen allekirjoittajavaltuuskunnan, jonka puheenjohtajaksi tuli ulkoasiainministeri Carl Enckell. Rauhansopimus allekirjoitettiin 10. helmikuuta Pariisissa.Presidentti Paasikivi vahvisti 18. huhtikuuta lain Pariisin rauhansopimuksen hyväksymisestä. (video)1
Rauhansopimuksen ehtojen täyttämiseksi annettiin 6. maaliskuuta laki eräiden henkilöiden armahtamisesta. Lain mukaan, ketään ei saanut enää syyttää siitä, että hän on ottanut osaa vuoden 1918 kansalaissotaan tai siihen sisältyneen toiminnan yhteydessä on tehnyt rangaistavissa olevan teon tahi– sanotun sodan päättymisen jälkeen ennen 19 päivää syyskuuta 1944 on osallistunut Suomen kommunistisen puolueen taikka muiden aikaisemmin kiellettyjen tai lakkautettujen työ väenjärjestöjen toimintaan.
Suomessa julkaistiin postimerkki Pariisin rauhansopimuksen johdosta.