Säännöstely
Halkojen saanti Helsinkiin oli helmikuun alussa hyvin heikkoa. Helsingissä kului pakkaspäivinä halkoja noin 15.000 kuutiometriä. Kun kaupunkiin tuli päivittäin keskimäärin 100 vaunulastia eli 3.000 kuutiometriä halkoja merkitsi se suurta entisten varastojen kulutusta. Polttoaineen tarvitsijoita kehotettiinkin turvautumaan omatoimiseen hankintaan.
Polttoainetilanteen pelättiin jatkuvan vaikeana, sillä Suomi alkoi neuvotella Puolan kanssa koksin ostamisesta liian myöhään. Sen koko vuoden tuotanto oli jo ehditty sijoittaa markkinoille. Koksia oli yritettävä hankkia muualta, jottei jouduttaisi polttamaan arvokasta teollisuuspuuta.
Ravintolat olivat maaliskuun alussa haluttomia tarjoamaan kortitonta lihaa. Se ei hintasäännöstelyn takia ollut kannattavaa.
Liha, peruna ja suola vapautettiin säännöstelystä maaliskuussa.