Hallitus
Presidentti Paasikivi antoi 10. maaliskuuta puhemies Urho Kekkoselle tehtävän muodostaa hallitus laajalle parlamentaariselle pohjalle. Sosialidemokraattien kieltäydyttyä hyväksymästä Kekkosta pääministeriksi tämä muodosti maalaisliittolaisenemmistöisen keskustahallituksen.
Paasikivi nimitti 17. maaliskuuta hallituksen, jossa oli kymmenen maalaisliiton, kolme ruotsalaisen kansanpuolueen ja kaksi edistyspuolueen ministeriä.
Paasikivi, Kekkonen ja ulkoministeri Åke Gartz osallistuivat huhtikuussa rauhanpuolustajain "Suureen rauhanjuhlaan" Messuhallissa.
Kekkonen ja hallituksen jäsenet ulkoministeriä lukuunottamatta allekirjoittivat rauhanpuolustajien Tukholman vetoomuksen, jossa vaadittiin ydinaseiden kieltämistä.
Neuvostoliiton johto huomioi nämä tapahtumat ja käynnisti Fagerholmin hallituksen loppukaudella pysähtyneet kauppaneuvottelut.
Vähemmistöhallituksen asema oli epävakaa ja Kekkonen ehdottikin 23. marraskuuta kaikkien puolueiden hallituksen muodostamista.
Sosialidemokraatit eivät halunneet yhteistyötä kokoomuksen ja SKDL:n kanssa, joten neuvotteluja käytiin maalaisliiton ja SDP:n kesken.