Porkkala
Porkkalan alueella vuonna 1944 henkikirjoitetun väestön lukumäärä oli 7.272. Valtaosa väestöstä sai toimeentulonsa maanviljelyksestä, kalastuksesta ja puutarhanhoidosta. Koko maan ja eritoten pääkaupungin elintarvikehuollon kannalta oli alue ennen Neuvostoliitolle vuokrausta varsin merkityksellinen.
Porkkala vastasi noin 10 %:sta pääkaupungin maidontuotantoa, koko alueen vuotuisen tuotannon noustessa 12,5 miljoonaan kiloon. Keskimääräisen maidonkulutuksen mukaan laskettuna vastasi alueen koko maidontuotanto noin 43.000 henkilön vuotuista maidontarvetta.
Viljaa alue taas tuotti kuusi miljoonaa kiloa sekä perunoita ja juurikasveja 16 miljoonaa kiloa vuodessa. Vuotuiset lihatoimitukset alueelta olivat noin 300.000 kiloa, mikä vastasi noin 10.000 henkilön vuosikulutusta.
Alueelta saatujen puutarhatuotteiden laskettiin tyydyttäneen lähes kolmanneksen pääkaupungin silloisesta tarpeesta. Kalaa toimitettiin kalakauppiaille ja kalanjalostusteollisuudelle Porkkalan alueelta vuosittain 1,5 miljoonaa kiloa.