Elokuvat
Suomen elokuva-arkisto perustettiin 24. huhtikuuta. Arkiston tehtävänä oli tallentaa vanhoja elokuvia, ennen muuta kotimaisen filmin arvokkaimpia negatiiveja, joskin varojen ja sopivien säilytystilojen puute vaikeutti toimintaa. Lisäksi arkisto harjoitti kirjojen ja aikakauslehtien lainausta. Syksyllä arkisto aloitti vanhojen elokuvien julkiset esitykset.
Hämeen Yhteistyö -lehdessä arvioitiin elokuvaa 1918:
"Luokkasodan syvimpiä syitä filmi ei pyri selvittelemään. Se tuo pikemminkin esiin sodan mielettömyyden, sen, että voittajien leskien ja orpojen murhe kostettiin uusilla uhreilla, orvoilla ja leskillä."
Suomen Sosialidemokraatissa kirjoitettiin elokuvasta Kuriton sukupolvi, että "hurja rock'n roll temmellys, pilsnerihuumori ja rehvakkaat vuorosanat" kuvasivat juuri tämän hetken Helsinkiä. (video)1
Tänä vuonna saivat mm. seuraavat ulkomaiset elokuvat ensi-iltansa Suomessa: Joseph L. Mankiewiczin Enkeleitä Broadwaylla, John Fordin Etsijät, Carmine Gallonen Isä Camillon paluu, George Stevensin Jättiläinen, Alfred Hitchcockin Mies, joka tiesi liikaa, Vittorio de Sican Napolin kultaa ja Elia Kazanin Nukkevaimo.
James Dean ja Romy Schneider valittiin Elokuva-Aitan äänestyksessä suosituimmiksi ulkomaisiksi filmitähdiksi.
Amerikkalainen elokuvanäyttelijä Humphrey Bogart kuoli 14. tammikuuta.
Filmitähti-purukumikuvat olivat nuorten elokuvaharrastajien uusin villitys.