Elintarvikemyrkyt
"Vaikka Suomessa onkin hyönteismyrkkyjen käytössä oltu pidättyvämpiä kuin monissa muissa maissa, ei meilläkään tuholaistorjuntaa suoriteta aivan pikkusummilla.
Jos myrkkypakkausten nimilapuissa mainittuja varovaisuusmääräyksiä noudatetaan, ei ole suurtakaan pelkoa, että myrkyillä aiheutettaisiin välitön kuolema ihmisille tai kotieläimille. Välittömästi myrkyistä johtuneet kuolemantapaukset, joita on sattunut niin meillä kuin muuallakin, on pantava lähinnä huolimattomuuden tiliin.
Vaikka myrkkyjen levittämisessä noudatettaisiinkin kaikkia annettuja ohjeita, ei kuitenkaan voida välttää vähäisten myrkkymäärien joutumista elintarvikkeisiin. Myrkkyjä on paitsi hedelmissä ja vihanneksissa myös sellaisten kotieläinten maidossa ja lihassa, jotka ovat ruokailleet myrkyillä käsitellyillä laitumilla.
Ravinnossa saatavat myrkkymäärät ovat yleensä niin pieniä, ettei ihminen niitä nautittuaan sairastu välittömästi. Useilla hyönteismyrkyillä on kuitenkin taipumus varastoitua maksaan, ja kun vuosien mittaan kertyneen myrkyn määrä saavuttaa tietyn rajan, kehittyy vaarallinen maksasairaus. Elintarvikkeiden myrkyttyminen muodostaa todella vakavan vaaran ihmiskunnan terveydelle."1