Muita aiheita...
Helsingin teatterimuseo avattiin 27. maaliskuuta. Museo oli Helsingin kaupungin lahja 90-vuotiaalle Suomen Kansallisteatterille.
Historian alalla julkaistiin kaksi merkittävää väitöskirjaa: Kauko E. Joustelan "Suomen Venäjän-kauppa autonomian ajan alkupuoliskolla vv. 1809–1865" ja Keijo Korhosen "Suomen asiain komitea. Suomen korkeimman hallinnon järjestelyt ja toteuttaminen vuosina 1811–1826".
Ranskan kulttuuriministeri André Malraux ilmoitti 18. syyskuuta Suomessa vieraillessaan, että Pariisin Sorbonnen yliopistoon oli päätetty perustaa suomen kielen professuuri.
Enää ei ollut veikkausmiljonäärejä. Muutenkin vanhojen ja uusien markkojen kanssa oli hankaluuksia.
Ylioppilaskirjoituksiin osallistui ensimmäisen kerran yli 10.000 abiturienttia.
Elokuvat
Television levittäytyminen saattoi Suomen elokuvatalouden varsin ahtaalle. Arveltiin, että kehitys tulisi edelleen jatkumaan laskusuuntaisena. Viime vuoden alussa maassamme oli toiminnassa kaikkiaan 601 elokuvateatteria, mutta tämän vuoden syyskuussa toimivia teattereita oli enää 545. Elokuvateattereilla oli 30 miljoonaa katsojaa vuonna 1958, mutta viime vuonna enää 20 miljoonaa.
Kuuluisa amerikkalainen filmitähti Jayne Mansfield saapui 12. lokakuuta Helsinkiin. Hän yllätti Ruotsalaiseen teatteriin kokoontuneet ihailijansa esittämällä mm. viulunsoittoa.
Uusia kotimaisia elokuvia oli Paavo Rintalan romaaniin pohjautuva Mikko Niskasen ohjaama Sissit, Maunu Kurkvaaran Meren juhlat, Erkko Kivikosken Kesällä kello 5 ja Åke Lindmanin Jengi (Ota minut nuorena), joka sai esitysluvan vasta lukuisten leikkausten jälkeen.
Ulkomaisista elokuvista ensi-illan saivat mm. Jean Vigon Nolla käytöksessä, Andrej Tarkovskin Ei paluuta, Luis Bunuelin Viridiana, Jean-Luc Godardin Elää elämäänsä, François Truffaut'n Jules ja Jim, Jean Renoirin Pelin säännöt, Roman Polanskin Veitsi vedessä, Ermanno Olmin Paikka nuorelle miehelle, Andrzej Wajdan Yön leikit sekä Robert Wisen ja Jerome Robbinsin West Side Story.1
Curt Lincoln piti suomalaisten rataautoilijoiden mainetta yllä lukuisissa Eläintarhan ajoissa.