Energiantarve
Imatran Voiman ydinvoimalahanke ei ottanut edistyäkseen. Hallituksen kehotuksesta asia jätettiin toistaiseksi lepäämään. Hallituksen ja IVO:n kesken käytiin julkisuudessakin väittelyä yhdysvaltalaisen Westinghousen ja länsisaksalaisen AEG:n tarjousten edullisuudesta.
Energiantarpeen ja koko talouselämän kehityksen välinen vuorovaikutus oli voimakas. Kaudella 1950– - 1965 kasvoivat kansantulo ja energian kokonaiskulutus jokseenkin samalla nopeudella. Sähkön osuus energian kokonaiskulutuksessa nousi 10 %:sta 20 %:iin. Arvioitiin, että sähkön osuus olisi 35 % vuonna 1980, jos kehitys pysyisi samansuuntaisena. Sitä pidettiin edelleen verrattain alhaisena kun otettiin huomioon se, että "ihmiskunnan tärkein energian lähde", atomienergia, oli hyväksikäytettävissä pääasiassa vain sähköksi muunnettuna.
Tällä hetkellä teollisuus kulutti 70 % Suomessa tuotetusta sähköstä, mikä oli paljon moneen muuhun maahan verrattuna. Jalostusarvoon verrattuna eniten sähköä kulutti massa- ja paperiteollisuus. Minkäänlaista kyllästymistä sähkön kulutuksen kasvussa ei 1970-luvulla ollut odotettavissa, jos vain talouselämä saisi kehittyä normaalisti.