Muita aiheita...
Julkiset huvitilaisuudet
Laki julkisista huvitilaisuuksista annettiin 9. elokuuta. Laki tuli voimaan ensi vuoden alusta ja sillä poistettiin mm. rukouslauantaiden huvikielto. Lain mukaan julkisen huvitilaisuuden toimeenpaneminen oli kielletty pitkäperjantain, ensimmäisen pääsiäispäivän ja ensimmäisen joulupäivän aattoillasta kello 18.00 lukien 24 tunnin aikana.
Hallituksen määrääminä kiitos-, katumus- ja rukouspäivinä kello 8.00 ja 18.00 välisenä aikana sekä sunnuntaisin ja muina kirkollisina juhlapäivinä kello 8.00 ja 12.00 välisenä aikana ei saanut järjestää julkista huvitilaisuutta. Tilaisuudet, joita määräys ei koskenut oli myös lueteltu laissa.
Asetus julkisista huvitilaisuuksista annettiin 20. joulukuuta. Asetuksessa lueteltiin ne tilaisuudet, joiden järjestämiseen riitti poliisipiirin päällikölle tehtävä ilmoitus. Arkipäiväpyhien luonteen muuttamisesta tai niiden mahdollisesta siirtämisestä pidettäviksi lähimpänä lauantaina käytiin epävirallisia keskusteluja työmarkkinapiireissä keväästä lähtien.
Kirjallisuus
Korkein oikeus vahvisti 19. maaliskuuta äänestyksen jälkeen Hannu Salaman ja Kustannusosakeyhtiö Otavan tuomiot ns. jumalanpilkkajutussa. Ne pysyivät muuten ennallaan, mutta maksettavia korvauksia alennettiin.
Presidentti Kekkonen armahti 9. elokuuta Hannu Salaman ja Otavan sekä vapautti nämä menettämisseuraamuksista.
Uutta kirjallisuutta oli Paavo Haavikon "Agricola ja kettu", Raimo J. Kinnusen "Kutsumusopettajat", Eeva-Liisa Mannerin "Poltettu oranssi", Ralf Nordgrenin "Med", Paavo Rintalan "Leningradin kohtalonsinfonia", Aulikki Oksasen "Tykkimiehen syli" ja Arvo Turtiaisen "Puhetta Porthaninrinteellä".
Suomennoksena oli saatavissa mm. James Baldwinin "Musta blues", Samuel Beckettin "Voi miten ihana päivä", Bertolt Brechtin "Setsuanin hyvä ihminen", Erich Frommin "Hyvän ja pahan välillä", Jevgeni Jevtushenkon "Kyllä ja ei", Federico Garcia Lorcan "Andalusian lauluja", Franz Kafkan "Erään koiran tutkimuksia" ja Bernard Malamudin "Tuomittu".1
Elokuvat
Uusia kotimaisia elokuvia oli mm. Jaakko Pakkasvirran Vihreä leski, Maunu Kurkvaaran Rottasota Erkko Kivikosken Kuuma kissa?, Jörn Donnerin Mustaa valkoisella, Edvin Laineen Täällä Pohjantähden alla, Timo Bergholmin Punahilkka ja Mikko Niskasen Asfalttilampaat.
Ulkomaisten elokuvien Suomen ensiilloista on syytä mainita mm. Jean-Luc Godardin Aviovaimo Pariisissa, Luis Bunuelin Belle de jour, Michelangelo Antonionin Blow-Up, Arthur Pennin Bonnie ja Clyde, François Truffaut'n Morsian pukeutuu mustaan, Jiri Menzelin Tarkoin vartioidut junat, Vera Chytilovan Tuhatkaunokit ja Norman Jewisonin Yön kuumuudessa.
Musiikki
Myydyimpiä levyjä olivat mm. Tapani Kansan "Delilah", Kai Hyttisen "Käymään vain", Päivi Paunun "Oi niitä aikoja", Tapani Kansan "Käymme yhdessä ain" ja Markku Aron "Käyn uudelleen eiliseen".
Toisenlaista sisältöä edustivat mm. Simo Salmisen "Pornolaulu", Muksujen "Silmät silmiä – korvat korvia", Spermin "3rd erection" ja "Staffstaff" sekä Irwin Goodmanin "Juhlavalssi" (vain yksi on joukosta poissa).2