Muita aiheita...
Laki työntekijän erorahasta annettiin 6. maaliskuuta ja se tuli heti voimaan. Lain mukaan työntekijälle, joka menetti työpaikkansa sen vuoksi, että työnantaja oli taloudellisista tai tuotannollisista syistä joutunut supistamaan työvoimaa tai lopettanut toimintansa, maksettiin erorahaa, mikäli työntekijän uudelleen työhön sijoittuminen oli iän tai muun syyn vuoksi ilmeisen vaikeata.Hallitus päätti 24. maaliskuuta tilata 27 sähköveturia Neuvostoliitosta.
Imatran Voima Oy ja Teknopromexport allekirjoittivat 9. kesäkuuta sopimuksen Suomeen hankittavasta ydinvoimalasta.
Tekstiiliteollisuus työllisti Suomessa noin 25.000 henkilöä. Tekstiilien vienti ulkomaille oli melko vähäistä.
Imatran Voima ja neuvostoliittolainen Energomasexport allekirjoittivat 9. lokakuuta sopimuksen vuosien 1971– 1976 sähkötoimituksista Suomeen.
Suurin Suomessa rakennettu laiva m/s Pacific laskettiin 3. joulukuuta vesille Wärtsilän Turun telakalla. Aluksen pituus oli 184 metriä ja leveys 28 metriä. Sen kuljetuskyky oli 2.400 autoa.
Neuvostoliittolaisen maakaasun Suomeen hankintaa selvitellyt ryhmä arvioi 4. joulukuuta, että hankintaneuvottelut voitaisiin aloittaa lähikuukausina.
Massa- ja paperiteollisuus kulutti runsaasti sähköä.
Kehitysalueet
Vuoden alusta voimaan astuneet uudet kehitysaluelait suovat yrittäjille suurempia etuja kuin aikaisemmat. Kehitysalueiden teollisuuden veronhuojennuksista annetun lain mukaan veronhuojennukset myönnettiin verovelvolliselle, joka vuosien 1970– - 1975 aikana perusti kehitysalueelle uuden tuotantolaitoksen tai laajensi siellä olevaa tuotantolaitostaan tai uudisti sen koneistoa tai laitteita niin, että laitoksen tuotantokyky tai jalostusaste olennaisesti kasvoi.