Koulut
Valtioneuvosto päätti 25. helmikuuta, että kouluissa siirrytään syksystä alkaen ympärivuotiseen viisipäiväiseen työviikkoon. Kouluviikon lyhentäminen lyhensi vastaavasti kesälomia ja koulut alkoivat jo 23. elokuuta.
Espoolaisessa Tapiolan yhteiskoulussa käytettiin 4. lokakuuta ensimmäisen kerran Suomessa "mies ja ääni" -periaatetta kouluneuvoston jäsenten valinnassa. Oppilaat saivat puolet neuvoston paikoista.
Audiovisuaalisuus opetuksessa
Audiovisuaaliset opetusvälineet ovat yleistyneet kouluissa. Television ja elokuvan monipuoliset ilmaisukeinot tempaavat katsojan mukaansa ja innostavat häntä tutustumaan asiaan. Television merkitys on voimakas asennekasvatuksen alueella.
16 mm:n elokuva on ollut keskeisessä asemassa tähän mennessä. 8 mm:n super-elokuva ja televisiokasetit, televisiolevyt sekä elektroniset kuvantallennusjärjestelmät saattavat syrjäyttää osittain traditionaalisen 16 mm:n elokuvan. Ainakin pienryhmätyöskentelyssä kätevät 8 mm:n elokuvakasetit tai videokasetit tuntuvat käytännöllisiltä. Ongelmana on materiaalin tuotannon organisoiminen siten, että se palvelisi nimenomaan meidän koululaitostamme.
Edellisten välineiden lisäksi voidaan käyttää esimerkiksi kuultokuvanheitintä, piirtoheitintä sekä magneetti- ja tarratauluja. Piirtoheittimen selailukuvien avulla voidaan monimutkainen kokonaisuus esittää vaiheittain. Magneetti- ja tarrataulua käyttäen saadaan aikaan dynaamisesti rakentuva esitys opetuksen kulloisestakin kohteesta.
Myös koulukohtaisesti voidaan tuottaa kuvamateriaalia esimerkiksi piirtoheitintä varten. Lämpökopiolaitteella kopioidaan muutamassa sekunnissa alkuperäiskappaleesta piirtoheitinkalvokuva. Neste- ja vahamonistimien rinnalle on tulossa erilaisia sähköstaattisia kopiointilaitteistoja ja kevytrakenteisia nopeita offset-laitteistoja.1