EEC
Euroopan talousyhteisö EEC laajeni vuoden alussa, kun Englanti, Tanska ja Irlanti liittyivät siihen.
Ulkoministeriö ilmoitti 1. helmikuuta, että vapaakauppasopimusta Englannin ja Tanskan kanssa oli jatkettu vuoden loppuun asti.
Suomen ja Keskinäisen talousavunannon neuvoston (SEV) perussopimus taloudellisesta yhteistyöstä allekirjoitettiin 16. toukokuuta. Suomen ja pienten SEV-maiden neuvottelut kaupan esteiden poistamiseksi tai vähentämiseksi alkoivat 15. elokuuta HelsingissäHallitus ilmoitti samana päivänä, että Suomi allekirjoittaisi vapaakauppasopimuksen EEC:n kanssa syys-lokakuussa riippumatta suojalakien kohtalosta.
Hallitus asetti 28. elokuuta autoille, radio- ja tv-laitteille, moottoriveneille ja talouskoneille väliaikaisen tuontisäännöstelyn, jonka tarkoituksena oli estää ostoryntäys ja maksutasetta vaarantava tuonti EEC-lakien käsittelyn aikana.
EEC-suojalakinippuun kuuluneen hinnantasausmaksun vastustajien määrä nousi 21. syyskuuta riittävän suureksi lain kaatamiseksi, joten hallitus jäädytti EEC-sopimuksen hyväksymistoimet.
EEC-sopimuksen vastustajat yrittivät vielä syyskuussa vaikuttaa eduskuntaan.
Määrävähemmistö esti 28. syyskuuta eduskunnassa EEC-suojalakien julistamisen kiireellisiksi. Lait jäivät lepäämään yli vaalien.
Suomen vapaakauppasopimus EEC:n kanssa allekirjoitettiin 5. lokakuuta.
Presidentti Kekkosen mukaan Suomen ja EEC:n välinen tullisopimus ei muuttanut, eikä tulisi muuttamaan Suomen ulkopiliittista linjaa:
"Suomen rauhantahtoinen ulkopoliittinen peruslinja, jonka kulmakivi on yya-sopimus, tulee säilymään muuttumattomana."
Eduskunta hyväksyi 16. marraskuuta äänin 141 - –36 Suomen ja EEC:n vapaakauppasopimuksen. Presidentti vahvisti sopimuksen 21. marraskuuta.
Hallitus antoi samana päivänä eduskunnalle uuden suojalakipaketin, joka korvasi syyskuussa yli vaalien äänestetyt taloudelliset suojalait.1