Koivusokeri
Suomen hammaslääkäriliiton lääkäripäivillä kiinnitettiin erityisesti huomiota tavallisen sokerin kulutuksen vähentämiseen hammassairauksia ehkäisevänä toimenpiteenä. Päivillä todettiin, että puolet hammashuollon kustannuksista johtui liian runsaasta sokerin käytöstä.
Lääkäripäivillä käsiteltiin myös koivusokeriasiaa. Erityisesti esitettiin toivomus, että makeisteollisuus lisäisi koivusokerin käyttöä.
Pohjoismaissa syötiin runsaasti erilaisia pastilleja, mikä aiheutti ns. pastillikarieksen. Se oli hammasmädän muoto, jota ei muissa maissa esiintynyt ollenkaan. Tiedettiin jo 4–5 pastillirasiallisen aiheuttavan yhden reiän hampaisiin, ja Suomessa kulutettiin pastilleja noin 25 rasiaa henkilöä kohti vuodessa. Useimmat pastillit olivat sokeripohjaisia.
Koivusokeria pidettiin pastilleissa makeutusaineena hammasystävällisempänä kuin tavallista sokeria, mutta sen valmistaminen tuli vielä niin kalliiksi, ettei se pystynyt kilpailemaan sokeri- ja sorbitolituotteiden kanssa.