Sisäpolitiikka
Laki kahden uuden hovioikeuden perustamisesta annettiin 14. huhtikuuta. Yleisiksi ylioikeuksiksi Turun, Vaasan, Itä-Suomen ja Helsingin hovioikeuksien lisäksi perustettiin Kouvolan ja Rovaniemen hovioikeudet. Eduskunnassa Rovaniemi voitti Oulun ja Kouvola Lahden.
Liikevaihtoveron korottamisesta syntynyt kiista koetteli hallituksen yhtenäisyyttä. Presidentti Kekkonen kieltäytyi 13. toukokuuta myöntämästä hallitukselle eroa ja ehdotti kommunisteille oikeutta äänestää korottamista vastaan.SKP:n keskuskomitea päätti äänin 20– - 15 pysyä Miettusen hallituksessa, jos presidentin välitysehdotus hyväksyttäisiin SKP:n vähemmistön riveissä oli näkyvä joukko opiskelijoita.
Eduskunta hyväksyi 18. toukokuuta vaalikelpoisuus- ja täysi-ikäisyysrajan alentamisen 18 vuoteen.
Keskustapuolue pyysi 17. toukokuuta presidentti Kekkosta virallisesti puolueen presidenttiehdokkaaksi vuoden 1978 vaaleihin. Myös SKDL ja RKP päättivät tukea Kekkosen uudelleenvalintaa.
Oy Uuden Suomen hallitus ilmoitti 31. toukokuuta, että Uusi Suomi muuttuu riippumattomaksi porvarilliseksi lehdeksi.
Veikko Vennamo valittiin 8. elokuuta SMP:n ehdokkaaksi vuoden 1978 presidentinvaaleissa.
SKP:n vähemmistön edustajat syrjäytettiin 19. kesäkuuta SAK:n hallituksesta.
Martti Miettusen enemmistöhallitus sai eron 29. syyskuuta ja sen tilalle nimitettiin hänen johtamansa vähemmistöhallitus, jossa olivat edustettuina RKP, liberaalit ja keskustapuolue.
Kirkolliskokouksen määrävähemmistö torjui 11. marraskuuta naispappeuden. Piispainkokous oli 20. huhtikuuta asettunut tukemaan naispappeutta äänin 11–5.