Mikroaaltouuni
Mikroaaltouunin sanotaan näyttelevän huomattavaa osaa tulevaisuuden ruoanvalmistuksessa. Yhdysvalloissa se kuuluu tällä hetkellä joka kolmannen kodin varusteisiin, ja myös Pohjoismaissa sen suosio näyttää vuosi vuodelta kasvavan.
Mikroaaltouunin käyttö merkitsee uudenlaista tapaa valmistaa ruokaa. Se tuskin syrjäyttää tavanomaisia uuneja – pikemminkin se täydentää niitä. Aika näyttelee mikroaaltouunia käytettäessä hyvin keskeistä osaa; kokkaajan on oltava sen suhteen hyvin tarkka. Jo 15– - 30 sekunnin virhe voi pilata hyvän yrityksen.
Ajansäästön lisäksi mikroaaltouunin etuna on mm. se, että vihanneksiin tarvitaan vain vähän vettä ja niiden ravintoarvo säilyy paremmin kuin perinteisellä tavalla ruokaa valmistettaessa. Niin ikään rasvaa tarvitaan vähemmän kuin ennen, mikä antaa mahdollisuuden kalorimäärien pienentämiseen.
Mikroaaltouunilla näyttää olevan käyttöä yhtä hyvin pienissä talouksissa kuin suurperheissä, joissa perheenjäsenet syövät eri aikoina. Energiaa mikroaaltouuni kuluttaa saman verran kuin keittolevy, mutta vähemmän kuin sähköuuni.1