Etniset ravintolat
Etniset ravintolat ovat nopeasti yleistyneet Helsingissä. Eurooppalaisiin ruokakulttuureihin on Helsingissä voinut tutustua jo aiemminkin. Tienraivaajina ovat viime vuosikymmeninä toimineet venäläiset, ranskalaiset, italialaiset, tanskalaiset, espanjalaiset ja kreikkalaiset ravintoloitsijat.
Kolmannen maailman mauista ensimmäiseksi päästiin pääkaupunkiseudulla tutustumaan kiinalaisiin herkkuihin. Kalevankadulla sijaitseva Lautasmatkat on pitänyt tarjolla eri maanosien makuelämyksiä.
Helsingissä sijaitsevista eksoottisista ruokapaikoista mainittakoon mm.:
- – egyptiläinen Pikku Kairo,
- – intialaiset Asia King, India, Nilam, Taj ja Tanduri,
- – iranilainen Persepolis,
- – libanonilainen Setri,
- – meksikolainen Mexicana,
- – pakistanilainen Chikori,
- – turkkilaiset Anadolu Kebab, Ani ja Turkish Kebab Room sekä
- – vietnamilainen Saigon.1