Teollisuus
Metsä-Serla nousi 18. tammikuuta Yhtyneitten Paperitehtaitten suurimmaksi omistajaksi. Kansallis-Osake-Pankki nosti 23. tammikuuta omistustaan Metsä-Serlasta 53 prosenttiin.
Neste Oy osti 1. maaliskuuta Arco Norge A/S:n, jolla oli osuuksia Norjan mannerjalustan merialueella.
Keskusosuusliike Hankkija muuttui 1. huhtikuuta Novera-Yhtymäksi.
Masa-Yards ilmoitti 17. toukokuuta, että ranskalainen Brittany Ferries -varustamo oli tilannut siltä kaksi autolauttaa, joiden arvo oli yhteensä 800 miljoonaa markkaa.
Rauma Yards ilmoitti 18. toukokuuta, että se rakentaisi maailman ensimmäisen kaksirunkoisen katamaraaniristeilijän suomalaiselle Diamond Cruise Ltd Oy:lle Karibianmeren risteilyjä varten. Aluksen hinta oli yli 500 miljoonaa markkaa.
Suomen ja Neuvostoliiton välisen talouskomission kokouksessa allekirjoitettiin 22. toukokuuta pöytäkirja, joka mahdollisti yhteisyritysten väliseen kauppaan liittyvän maksuliikenteen siirtämisen valuuttapohjalle. Neuvostoliittoon oli perustettu tai perusteilla kaikkiaan jo 190 suomalais-neuvostoliittolaista yhteisyritystä.
Telenokian ja Moskovan kaupungin puhelinverkon MGTS:n yhteisyritys AMT avasi 1. kesäkuuta Moskovan ensimmäisen yleisen matkapuhelinverkon.
Pellervolainen Metsä-Serla-Metsäliittoryhmä ja Kansallispankki-Pohjola -leiri sopivat 5. kesäkuuta lopullisesti Yhtyneiden Paperitehtaiden ja Rauma-Repolan yhdistämisestä Suomen suurimmaksi teollisuuskonserniksi, Repola Oy:ksi.
Saab 900ja 9000-mallien valmistus päätettiin 7. kesäkuuta lopettaa SaabValmetin Uudenkaupungin tehtaalla ja siirtää mallien valmistus Ruotsiin. Uudenkaupungin tehdas valmistaisi jatkossa vain General Motorsin luksusmallia Opel Calibraa.
Kemira solmi 14. kesäkuuta uuden, lähes 800 miljoonan markan tavaranvaihtosopimuksen Pakistanin kanssa.
Outokumpu Copper ilmoitti 27. kesäkuuta ostavansa amerikkalaisen American Brass Companyn koko liiketoiminnan noin 900 miljoonan markan kauppahinnasta. Yrityskaupalla Outokumpu Copper vahvisti asemaansa maailman toiseksi suurimpana kupari- ja kupariseostuotteiden valmistajana.
Effjohn International tilasi 29. kesäkuuta Rauma-Yardsilta yli 600 miljoonan markan loistoristeilijän Itämeren liikenteeseen. Se oli kallein yksittäinen laivatilaus, jonka telakka oli saanut.
Norjalainen Kvaerner-konserni ilmoitti 9. marraskuuta ostaneensa Masa-Yards Oy:n ja osake-enemmistön SYP:ltä ja Effjohnilta.
Osakkeiden hinnat laskivat Pörssissä vuoden alkupuoliskolla keskimäärin 10 %. Puolentoista vuoden aikana osakekurssit olivat laskeneet noin 25 %.
Lohja Oy:öön kuuluva Finlux ja amerikkalainen Planar-yhtiö ilmoittivat 19. heinäkuuta perustavansa yhteisen yhtiön, joka hallitsisi tulevaisuudessa 60 % litteiden näyttölevyjen maailmanmarkkinoista.
Nokia Oy osti 20. heinäkuuta Novera -yhtymään kuuluneen Suomen Sähkötukun. Kaupan seurauksena Nokiasta tuli Suomen sähkötukkumarkkinoiden markkinajohtaja.
Tele ilmoitti 2. elokuuta, että se oli alkanut rakentaa yhteispohjoismaiseen NMT 450 järjestelmän perustuvaa matkapuhelinverkkoa Viroon.
Masa-Yards voitti 17. elokuuta tarjouskilpailun jäänmurtajan toimittamisesta Neuvostoliittoon. Sahalinin alueen vedenalaisille öljykentille sijoitettavan murtajan kauppahinta oli 500 miljoonaa markkaa.
Suomen Pankki vapautti 1. syyskuuta optiotodistusten myynnin ulkomaille. Samalla sallittiin ulkomaisiin osakkeisiin perustuvien johdannaisinstrumenttien ostaminen ja asettaminen Suomessa.
Neuvostoliitto ilmoitti 10. joulukuuta Suomen ja Neuvostoliiton välisessä kaupankäynnissä sovelletun clearingmaksujärjestelmän päättymisestä vuoden vaihteessa. Suomessa oli luotettu pitkään siirtymäkauteen. Neuvostoliiton päätös merkitsi Suomelle totutunlaisen idänkaupan loppua ja kovaa kolausta vientiteollisuudelle.
Neuvostoliiton kauppa oli suurimmillaan vuosina 1982– - 1983, jolloin se oli noin neljännes Suomen ulkomaankaupasta. Tänä vuonna sen osuus oli runsas 10 % ja muutoksen uskottiin supistavan sitä entisestään. Suomella oli Neuvostoliitosta noin seitsemän miljardin markan saatavat, joista pääosa oli valtion vientitakuiden alaista.