Sisäpolitiikka
Valtion vakuusrahaston toimitusjohtaja Heikki Koivisto noudatti oikeusministeri Anneli Jäätteenmäen kehotusta ja ilmoitti 21. tammikuuta eroavansa virastaan. Koivisto oli nostanut KOP:ltä eläkettä samaan aikaan, kun hän oli toiminut sekä vakuusrahaston johtajana että sen valvonnassa olevan Arsenalin hallituksen puheenjohtajana.
Valtiovarainministeriön lainsäädäntöjohtaja Pekka Laajanen noudatti eduskunnan valtiovarainvaliokunnan kantaa ja ilmoitti 8. helmikuuta eroavansa valtion vakuusrahaston johtokunnan puheenjohtajan tehtävästä.Keskusrikospoliisi myönsi helmikuussa, että Kirkkonummella kuollut mies ei ollut ulos tullessaan ampunut aseellaan.
Uusi kansanedusta Pertti "Veltto" Virtanen onnistui ärsyttämään joukon edustajatovereitaan käyttämällä baskeriaan myös eduskunnan istuntosalissa.
Eduskunnan 2. varapuhemies Matti Louekoski piti "täysin sopimattomana" sitä, että vihreiden uusi kansanedustaja Janina Andersson hoiti ja imetti lastaan eduskunnassa.
Laki Suomen Hallitusmuodon muuttamisesta annettiin 17. heinäkuuta. Laki tuli voimaan 1. elokuuta. Hallitusmuodossa säädettiin perusoikeudet. Samalla annettiin laki säätyjen erioikeuksien lakkauttamisesta.
Poliisin oikeudesta telekuunteluun, televalvontaan ja tekniseen tarkkailuun säädettiin 21. elokuuta.
Helsingin Pasilan poliisitalon edustalla sattui 25. elokuuta kello 0.35 voimakas räjähdys, joka rikkoi lukuisia ikkunoita ja aiheutti muitakin aineellisia vahinkoja poliisitalossa.
Laki tasavallan presidentin vaalista annetun lain muuttamisesta annettiin 22. joulukuuta. Lain mukaan jokainen Suomen kansalainen, joka viimeistään ensimmäisen vaalin vaalipäivänä täytti 18 vuotta oli äänioikeutettu presidentinvaalissa. Samaa äänioikeusrajaa noudatettaisiin myös eduskunta- ja kunnallisvaaleissa.