Suomi kuvina
Tänä vuonna ilmestyi ensimmäinen vihko kuvakirjasta Finland framstäldt i teckningar eli Suomi piirroksin esitettynä. Teos ilmestyi vain ruotsiksi.1
Teoksen tekstin kirjoitti Zachris Topelius H.A. Reinholmin avustamana. Se oli ensimmäinen teos, jossa suomalaista maisemaa kuvattiin kansallishengen tuotteena ja sen voimistamisen välineenä. Esikuva oli saatu Ruotsista, missä oli ilmestynyt samanlainen teos Sverige framstäldt i teckningar.
Topeliuksen kirjasarja oli ensimmäinen laaja kuvallinen matka ympäri Suomen. Tosin kirjoittajat ja piirrosten tekijät eivät itse käyneet läheskään kaikissa paikoissa, vaan kirjoittivat muun tiedon varassa.
Teos alkoi kuvauksella Turun linnasta. Kuvateksteissä kerrottiin yhteensä 120 paikan luonnosta ja eritoten historiasta. Kuvatekstien lisäksi teoksessa oli laaja luonnonhistoriallinen ja maantieteellinen katsaus Suomeen ja sen maakuntiin.
Teoksen kuvat tekivät Johan Knutson, Per Adolf Kruskopf, Magnus von Wright, Lennart Forstén, A.W. Lindeström, Torsten Forstén, Jacob Boström ja Erik Westerling. Kahden kuvan tekijää ei tiedetä. Osa kuvista tehtiin erikseen tätä teosta varten, osa perustui tekijöiden aikaisempiin töihin ja osa kopioitiin muista piirroksista.