haku Agricola - Suomen historiaverkko kartta
uutta hakemisto


eSchola 2002 - opitaan yhdessä ja eOppimisen palkinnot
AGRICOLA


eSchola järjestettiin ensi kertaa vuonna 2001 ja se kokosi yhteen opettajia ja oppilaita tuhansista kouluista Euroopasta ja sen ulkopuolelta. Koulut osallistuivat yhteistyöhankkeisiin, verkkoluennoille ja keskusteluihin sekä juhlivat yhdessä Eurooppa-päivää. Innovatiiviset koulut esittelivät ideoitaan ja kokemuksiaan sekä toivottivat erimaalaiset kollegat tervetulleiksi virtuaaliselle kouluvierailulle. eSchola tapahtuman järjestää tänäkin vuonna Eurooppalaisen kouluverkon (www.eun.org) ja sen yhteistyökumppanin Euroopan komission tuella.

eSchola 2002

eScholaa 2002 vietetään 8.4. - 9.5. verkkotapahtumana, joka tuo esille tieto- ja viestintätekniikkan innovatiivista käyttöä kouluissa. Opettajat ja oppilaat ovat tervetulleita tapaamaan toisiaan, jakamaan kokemuksiaan ja luomaan uusia yhteyksiä.

@Eurooppassa opettajat ja kaikenikäiset oppilaat löytävät hankkeita lyhyttä tai pidempää yhteistyötä varten aiheena Eurooppa ja eurooppalaisuus. eXplora on verkkokilpailu yläasteen, lukioiden ja toisen asteen ammatillisten oppilaitosten oppilasryhmille, jotka voivat suunnitella oppilaita kiinnostavaa haasteellista verkkoaineistoa. eSchola kanava lähettää ohjelmaa kouluista ympäri Eurooppaa.

Kaikki koulut voivat osallistua Avoimet ovet -tapahtumaan avaamalla ovensa ja kutsumalla eurooppalaisia kollegoja vieraisille. Verkko-oppimista esimerkillisellä tavalla käyttävät koulut esittelevät kokemuksiaan ja ideoitaan Koulumuotokuva -osiossa. Suosikeissa eurooppalaiset opettajat, rehtorit, opettajankouluttajat ja tutkijat esittelevät parhaita verkkomateriaaleja.

iPool esittelee verkko-oppimista työryhmien, keskustelujen, foorumeiden ja luentojen avulla. Yritykset ja yhteisöt esittelevät opetusvälineitään. Opettajat voivat osallistua verkkotapahtumiin, keskusteluihin ja foorumeihin ja kokeilla verkkovälineitä koko eSchola -tapahtuman ajan.

eOppimisen palkinnot 2002

Eurooppalaisen kouluverkon palkinnot on tarkoitettu opettajille ja kouluille. Hankkeita, aktiviteetteja, verkkomateriaaleja ja koulujen kotisivuja palkitaan niiden innovatiivisesta ja esimerkillisestä tieto- ja viestintätekniikan käytöstä opetuksessa ja oppimisessa. eOppimisessa on kaksi kategoriaa; opettajat ja koulut. Niissä molemmissa yhteenlaskettu palkintosumma on 10 000 euroa.

eKoulu palkinnot
Koululle tai ryhmälle kouluja, jotka käyttävät uutta teknologiaa systemaattisesti parantamaan oppilaiden ja henkilökunnan oppimisympäristöä.

eOpettamisen palkinnot
Opettajalle tai ryhmälle opettajia tieto- ja viestintätekniikan innovatiivisesta käytöstä opetuksessa.

Lisäksi jaetaan erikoispalkintoja mm. myEUROPA -palkinto Eurooppa-aiheisesta hankkeesta ja Apple Multimedia -palkinto multimedian esimerkillisestä käytöstä opetuksessa ja oppimisessa. Kaikki ehdokkaat osallistuvat kilpailuun erikoispalkinnoista.

eOppimisen palkinnot 2001

Viime vuonna eOppimisen palkintoja haki 946 ehdokasta 27 maasta, joista suomalaisia oli 70. 22 palkitun loppufinalistin joukkoon ylsi jopa kaksi suomalaista projektia. Toinen oli espoolainen Netlibris-projekti, joka palkittiin opettajankoulutus luokassa, toinen satakuntalainen EU-viikko , joka sai palkinnon Eurooppa-tietoisuuden lisäämisestä myEurope-kategoriassa. Monet suomalaisista kouluprojekteista valittiin myös LeadingEdge-tietokantaan, joka esitteli innovatiivisesta ja esimerkillisestä tieto- ja viestintätekniikan käyttöä opetuksessa ja oppimisessa.

Aikataulu

eSchoola vietatään kansallisin ja kansainvälisin tapahtumin 8.4. - 9.5. 2002.
Hakuaika eSchoola palkinnoille päättyy 9.5.2002
Suomessa kansallisista eSchola-tapahtumista vastaa Opetushallitus
Yhteishenkilönä Suomessa toimii Pirjo Immonen-Oikkonen Opetushallituksesta.
Email: pirjo.immonen-oikkonen@oph.fi
Hakaniemenkatu 2
PL 380
SF-00531 Helsinki
Phone: +358 9 774 778 21
Fax: +358 9 774 778 26

Riina Vuorikari
Riina Vuorikari työskentelee European Schoolnetissä Internetin pedagogisen käytön asiantuntijana

Agricolan Tietosanomien pääsivulle
Lehden arkisto
Lehden toimituskunta
Kaikkien numeroiden sisällysluettelot yhtenä tiedostona


Agricolaverkon vintti