haku Agricola - Suomen historiaverkko kartta
uutta hakemisto


AGRICOLAN TIETOSANOMAT

ISSN-1456-1832

AGRICOLA


Numero 2. 1998

Agricolan verkkolehti "Agricolan Tietosanomat" aloitti toimintansa kesäkuussa 1998. Lehti ilmestyy noin kuusi kertaa vuodessa ja se seuraa verkkomaailman tapahtumia humanistisesta ja erityisesti historiantukimuksen näkökulmasta. Lehti julkaisee mm. uutisia verkkoresursseista, uusista kirjoista, CD-romeista, verkkosivuista ja artikkeleista. Se käsittelee myös ajankohtaisia tutkimuskysymyksistä.

Lehden vastaava päätoimittaja on FK Tapio Onnela. Toimituskuntaan kuuluvat: Historian ja yhteiskuntaopin opettaja Olli Lehtonen, Jyväskylä, FT Heikki Lempa, William Paterson University, New Jersey, USA, Tutkija Raimo Parikka Helsingin yliopisto, Yhteiskuntahistorian laitos, Dosentti Hannu Salmi, Turun yliopisto, historian laitos Tutkija Tapio Salminen, Tampereen yliopiston historiatieteen laitos ja Tutkija Jaakko Suominen Turun yliopisto, historian laitos.

Uusia palveluja tiedon valtamereltä

Vanhoja suomalaisia sanomalehtiä verkosta
Kiinnostavia kotimaisia sanoma-ja aikakauslehtiä kokotekstimuodossa.
Näyttely Eniac-tietokoneen historiasta
Pennsylvanina yliopiston kirjaston erikoiskokoelmista on koottu näyttely: John W. Mauchly and the Development of the ENIAC Computer.
Laaja tieteen, teknologian ja lääketieteen historian sivusto
Hyvin toimitettu australialainen sivusto tieteen, teknologian ja lääketieteen historiasta.
Keskiaikalistojen arkistot esillä
Kahden laajan keskiaikaa käsittelevän sähköpostilistan arkistot ovat nyt saatavissa verkossa. Latinaa ja keskiaikaelokuvia
Erilaiset latinan apuvälineet yleistyvät verkossa. Keskiaikaa käsittelevistä elokuvista on saatavilla temaattisesti järjestetty luettelo.

Ajankohtaista Agricolassa

Agricolan tapahtumakalenteri
Agricolan lisätyt uudet linkit ja palvelut
Agricolan kirja-arvostelut aikajärjestyksessä

Takaisin Agricolan Tietosanomien pääsivulle


Agricolaverkon vintti