haku Agricola - Suomen historiaverkko kartta
uutta hakemisto


AGRICOLAN TIETOSANOMAT

ISSN 1456-1832

AGRICOLA


Agricolan Tietosanomat seuraa verkkomaailman tapahtumia humanistisesta, erityisesti historiantutkimuksen näkökulmasta. Lehti julkaisee uutisia verkkoresursseista, kirjoista, CD-romeista, verkkosivuista ja artikkeleista. Vuodesta 2001 lähtien Agricolan Tietosanomia tehdään läheisessä yhteistyössä toisen historia-alan verkkolehden Ennen&Nytin kanssa. Agricolan Tietosanomat toimii Ennen&Nytin "verkko pullistumana" keskittymällä tarkemmin verkkomaailman tapahtumiin, Ennen&Nytin käsitellessä myös muita historia-alaan liittyviä kysymyksiä.

Agricolan Tietosanomia tehdään päätoimittajan ja eri puolilla Suomea olevan toimituskunnan voimin. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

 • Lehden arkisto
 • Toimituskunta
 • Kaikki sisällysluettelot yhtenä tiedostona

  Numero 3. 2002

  Mikko Sillanpää (Caius Curius Saturninus):
  Nova Roma - virtuaaliyhteisö
  Nova Roma on verkossa toimiva virtuaaliyhteisö, jonka perusidea on edistää antiikin roomalaisen kulttuurin tuntemusta ja tutkimista.
  Kai Miikkulainen:
  Kirjallisuustieteen virtuaaliyliopisto - purettua palautetta
  Kirjallisuustieteen valtakunnallinen virtuaaliyliopiston verkkovälitteinen opetus käynnistyi syksyllä 2001. Ensimmäisten pilottikurssien ollessa jo takanapäin on aika pohtia, miten asetetut tavoitteet ovat täyttyneet. Miten oletettu kurssien vuorovaikutteisuus on toteutunut? Mitä mieltä opiskelijat ylipäätään ovat kursseista olleet?
  Jouni Keskinen:
  Historiaa verkko-opetuksena - Kokemuksia historian verkkokurssien alkutaipaleelta
  Verkkokurssit ovat löytämässä oman paikkansa historian yliopisto-opetuksessa. Jouni Keskinen tarkastelee artikkelissaan historian virtuaaliyliopiston verkkokursseista saatua palautetta.
  Riina Vuorikari:
  European Treasury Browser, yhden luukun eurooppalainen palvelu korkealaatuiselle verkko-oppimismateriaalille
  ETB on Euroopan-laajuinen verkkopohjaisen oppimismateriaalin metatietopankki, joka yhdistää parhaat palat olemassa olevista opetusalan tietovarannoista.
  Tapio Onnela:
  Kansallisia ääniä verkkogalleriassa
  Yleisradio on avannut ääninäytteitä tarjoavan sivuston "Kansallisen äänigallerian", joka tarjoaa presidenttien ja poliitikkojen ääninäytteitä, sekä vanhojen mestarilaulajien tuotantoa ja katkelmia urheilukilpailujen selostuksista. Kuultavana on kiinnostavia ääninäytteitä mutta tarjonta keskittyy suurmieshistoriaan.
  Tapio Onnela:
  Museoviraston kokoelmaselain koekäytössä
  Museovirasto on avannut Internetissä koekäyttöön kokoelmaselaimen. Alkuvaiheessaan se sisältää vasta pienen osan viraston kokoelmista.

  Kirja-arvostelut

  Agricolan kirja-arvostelut:
  Tuoreimmat kirja-arvostelut Agricolan arvostelupalvelusta
  Agricola-Suomen historiaverkon kirja-arvostelut syyskuusta joulukuuhun 2002.

  Historiallinen yhdistys
  Historiallisia Arvosteluja 1999-2002
  Historiallisen Yhdistyksen vuoden 2002 kirja-arvostelut

  Uusinta Agricolassa:

 • Lehden arkisto
 • Lehden toimituskunta
 • Kaikkien numeroiden sisällysluettelot yhtenä tiedostona
 • Ennen&Nyt-lehden pääsivu


 • Agricolaverkon vintti


  FastCounter by bCentral
  24.2. 2003 - 03 -