haku Agricola - Suomen historiaverkko kartta
uutta hakemisto


Tekniikkaa ja kulttuuria Tanskanmaalta
AGRICOLA


Tanskalaisten teknillisten museoiden yhteenliittymän (Håndværks- og Industripuljen) aloitteesta toimintansa aloittanut nettilehti Teknik@Kultur on parin viime vuoden aikana kehittynyt mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi. Julkaisu esittelee teknillisten museoiden toimintaa, tekniikan- ja teollisuuden historiaa sekä aihepiiristä ilmestyneitä uusia tutkimuksia. Sivuilta löytyy myös tietokanta tanskalaisista alan museoista ja niiden kokoelmista sekä varsin laaja linkkilista. Sivuista vastaa tutkija Jørgen Burchardt

Teknik@Kulturin tapahtumien ja kirjallisuuden esittelyn painopiste on luonnollisesti Tanskassa, mutta myös muut Pohjoismaat ja alan kansainvälinen tutkimus saavat palstatilaa. Kirja-arvosteluissa on on mukana sekä lyhyitä esittelyjä että perinpohjaisia arvosteluita. Uusimmassa numerossa arvioidaan mm. Ulla Wikanderin kirjoittama "Kvinnoarbete i Europa 1789 - 1950" sekä Jens Bangin laatima Bang & Olufsenin historia.

Julkaisun viime numerossa virisi keskustelu digitaalisen informaation ja erityisesti Internet-sivujen tallettamisesta ja arkistoinnista. Keskustelu laajani Tanskassa myös muihin sanomalehtiin ja radiokanaville ja se jatkuu myös tuoreessa Teknik@Kulturissa.

Nettilehden tulevaisuus oli viime vuonna jo hetken vaakalaudalla, kun taustayhteisö ei kyennyt enää sitoutumaan julkaisun tekemiseen. Lukijoiden pyynnöstä lehti jatkoi ilmestymistään entisessä muodossa. Vireästä nykytilasta huolimatta julkaisun rahoitusta ei ole kyetty toistaiseksi järjestämään.

Kimmo Antila

Agricolan Tietosanomien pääsivulle
Lehden arkisto
Lehden toimituskunta
Kaikkien numeroiden sisällysluettelot yhtenä tiedostona


Agricolaverkon vintti