haku Agricola - Suomen historiaverkko kartta
uutta hakemisto


AGRICOLAN TIETOSANOMAT

ISSN 1456-1832

AGRICOLA


Numero 3. 1998

Agricolan verkkolehti "Agricolan Tietosanomat" aloitti toimintansa kesäkuussa 1998. Lehti ilmestyy noin kuusi kertaa vuodessa ja se seuraa verkkomaailman tapahtumia humanistisesta ja erityisesti historiantukimuksen näkökulmasta. Lehti julkaisee mm. uutisia verkkoresursseista, uusista kirjoista, CD-romeista, verkkosivuista ja artikkeleista. Se käsittelee myös ajankohtaisia tutkimuskysymyksistä.

Lehden vastaava päätoimittaja on FK Tapio Onnela. Toimituskuntaan kuuluvat: Tutkija Kimmo Antila Savonlinnan maakuntamuseo, Historian ja yhteiskuntaopin opettaja Olli Lehtonen, Jyväskylä, FT Heikki Lempa, William Paterson University, New Jersey, USA, Tutkija Raimo Parikka Helsingin yliopisto, Yhteiskuntahistorian laitos, Dosentti Hannu Salmi, Turun yliopisto, historian laitos Tutkija Tapio Salminen, Tampereen yliopiston historiatieteen laitos ja Tutkija Jaakko Suominen Turun yliopisto, historian laitos.

Heikki Lempa: Saksa verkossa: Herzog-August-Bibliothekin tapaus
Heikki Lempa valottaa Saksan kirjastojen tietoverkkoistumista asiakkaan näkökulmasta, hän on haastatellut tohtori Werner Arnoldia, joka on vastannut Herzog-August-Bibliothekin tietokantaistamisesta. Kirjasto oli 1700-luvun alkuun asti maailman suurin kirjasto, jonka kirjastonhoitajina toimivat sellaiset kuuluisuudet kuin Leibniz ja Lessing.

Uusia palveluja tiedon valtamereltä

Koululaisten Comenius Migration -projekti tutkii siirtolaisuutta
Helsingin yhteislyseon oppilaat tutkivat siirtolaisuutta omien sukujuuriensa kautta. Comenius Migration -projektissa jota tehdään yhteistyössä ruotsalaisen ja belgialaisen koulun kanssa.

Historian opetuskokeiluja verkossa
Oulun normaalikoulun historian ja yhteiskuntaopin opettaja Jari Honkasen tutkimuksia uusien teknologioiden hyödyntämisestä historianopetuksessa sekä opetusteknologiakokeiluja.

Teknologian historian tärkeimmät sivut: Shot & Technology and Culture
The Society for the History of Technology on 1958 perustettu seura joka julkaisee kuuluisaa Technology and Culture aikakauslehteä

Venäjän tieteen ja teknologian historiaa
Jutussa käsitellään Itänaapurin teknologian ja tieteen historiaa "Virtual Guide to the History of Russian and Soviet Science and Technology" -sivustoa esittelemällä. Sivustosta löytyy mm aihetta käsittelevä laaja bibliografia.

Digitaalinen kaatopaikka
Alkaako kovalevy täyttyä? Päällystävätkö anonyymit levykkeet työpöytäsi? Ylimääräisen roskadatan voi nyt lähettää Internet-kaatopaikalle.

Ajankohtaista Agricolassa

Agricolan tapahtumakalenteri
Agricolan lisätyt uudet linkit ja palvelut
Agricolan kirja-arvostelut aikajärjestyksessä

Takaisin Agricolan Tietosanomien pääsivulle


Agricolaverkon vintti