haku Agricola - Suomen historiaverkko kartta
uutta hakemisto


Digitaalinen kaatopaikka
AGRICOLA


Lojuuko nurkissasi turhia levykkeitä? Alkaako kovalevy täyttyä? Ylimääräisen roskadatan voi nyt lähettää Internet-kaatopaikalle. Kyseessä on jatkuvasti päivittyvä uusmediateos, joka on kollaasi tekstiä, kuvia ja ohjelmanpätkiä.

Digitaalisen kaatopaikan sisältöä voi penkoa, jolloin tulos on esimerkiksi seuraavanlainen:

= Form2.MMControl1.Position Unload Form2 End Sub Create Module with with following code in General Declaration Global VideoPos As Long Inorder to save the position from application usage to the next time the user run the app you should save and load the VideoPos variable to a database. http://www.netcom.ca/~ceaston/ ceaston@netcom.ca Recreation Sports Adventure Racing Teams Outdoors Nature Competition Expedition img src='http://www.info.tampere.fi/~ytkhenti/lippu.gif' ------------------------------------------------------------------- Microsoft Windows 95 - viktig information om bildskärmar augusti 1995 ------------------------------------------------------------------- (c) Copyright Microsoft Corporation, 1995 Detta dokument innehåller ny information som är ett tillägg till den information som finns i dokumentationen till Microsoft Windows 95. ----------------------------- Så här använder du dokumentet ----------------------------- Om du vill se Bldskrm.txt på skärmen med hjälp av Anteckningar maximerar du fönstret. Om du vill skriva ut Bldskrm.txt öppnar du dokumentet i Anteckningar, eller något annat

Mark Napierin mukaan digitaalinen kaatopaikka on teos, joka on taiteen ja roskan hienovaraisella rajalla. Kummallekin on hänen mielestään yhteistä tietynasteinen hyödyttömyys käytännöllisissä toiminnoissa: taiteella ei voi avata purkkeja tai vahata autoja - tai jos voi, se ei enää ole taidetta. Samalla tavoin roskiin heitetyt esineet ovat hyödyttömiä. Jos löydämme niille jonkun funktion, otamme ne pois roskien joukosta.

Datakaatopaikan tavoitteena onkin tehdä taidetta informaatioroskasta, tiedosta, joka on muuttunut hyödyttömäksi. Vai löytääkö joku toinen, esimerkiksi historioitsija, romulle käyttöä?
Jaakko Suominen

Sisällysluettelo 3/98
Agricolan Tietosanomien pääsivulle

Agricolaverkon vintti