haku Agricola - Suomen historiaverkko kartta
uutta hakemisto


Venäjän tieteen ja teknologian historiaa
AGRICOLA


MIT:n Science, Technology and Society Program-ohjelmassa väitöskirjaansa kybernetiikan ja tekoälyn historiasta laativa Slava Gerovitch on vuonna 1997 laatinut jatkuvasti päivitettävän Venäjän tieteen ja teknologian historiaa esittelevän sivukokonaisuuden: WWW Virtual Guide to the History of Russian and Soviet Science and Technology.

Sivujen parasta antia on aihepiiriä esittelevä bibliografia. Etenkin itänaapurin teknologian historiaa vajavaisesti tuntevan on tarpeen sattuessa kätevä selvittää, mitä on esimerkiksi kirjoitettu Venäjän kaivosteollisuuden tai insinöörikoulutuksen historiasta. Bibliografian kirjat on jaettu englannin ja venäjänkielisiin. Puutteita bibliografiasta löytyy ja Slava ottaa mielellään vastaan kommentteja.Hänen osoitteensa on slava@mit.edu. Sivuilta löytyy aihepiiriä tutkivien tutkijoiden esittelyjä ja yhteystietoja. Mukana on myös muutamia linkkejä Venäjän historiaan ja nykypäivään.

Venäjän historiasta kiinnostuneiden kannattaa luonnollisesti vilkaista myös H-Russiaa, josta löytyy mm. äskettäin päivitetty naishistorian bibliografia: Bibliography for women in Russia.
Kimmo Antila

Sisällysluettelo 3/98
Agricolan Tietosanomien pääsivulle

Agricolaverkon vintti