haku Agricola - Suomen historiaverkko kartta
uutta hakemisto


Verkkosivusto Luovutetut-kirjan vastaanotosta
AGRICOLA
Agricola Suomen historiaverkko koostaa linkittämällä ja julkaisee uudelleen Elina Sanan Luovutetut -kirjaan liittyvää keskustelua. Tarkoitus on koota yhteen mahdollisimman monipuolinen kokoelma kirjaan liittyvistä arvosteluista, kommenteista, mielipiteistä ja tutkimuksista.

Elinan Sanan Tieto-Finlandialla palkitusta teoksesta "Luovutetut. Suomen ihmisluovutukset Gestapolle" on käyty Suomessa, ja myös ulkomailla, runsaasti keskustelua. Tämä keskustelu on hajallaan eri medioissa ja siksi on ollut hankala muodostaa kokonaiskuvaa keskustelusta. Osa asiaa käsittelevistä puheenvuoroista on myös ilmestynyt julkaisuissa, joita on vähän vaikeampi saada käsiinsä.

Agricola Suomen historiaverkko julkaisee nyt valikoiman löytämistään teksteistä. Tarkoitus on antaa mahdollisimman monipuolinen kuva käydystä keskustelusta sekä julkaista myös muuta aiheeseen liittyvää aineistoa. Osa teksteistä kuten Kanavassa 1/2004 julkaistut artikkelit on skannattu alkuperäisistä ja koodattu HTML-versioiksi. Osa teksteistä on aiemmin ilmestynyt Internetissä. Sivusto täydentyy sitä mukaa kun tekstejä löytyy lisää.
Sivun "Näkökulmia ja reaktioita Elina Sanan Luovutetut -kirjaan" löydät tästä likistä:

http://agricola.utu.fi/tietosanomat-1998-2005/luovutetut/

Agricolan Tietosanomien pääsivulle

Tämän numeron pääsivulle
Lehden arkisto
Lehden toimituskunta
Kaikkien numeroiden sisällysluettelot yhtenä tiedostona


Agricolaverkon vintti