jaanaf
Viestit: 1
Liittynyt: 22.10.12 11:48

Helsingin pitäjän kirkonkylää tutkitaan 2012-2014

Vantaan kaupunginmuseo on käynnistänyt kaksivuotisen tutkimushankkeen, jonka kohteena on Helsingin pitäjän kirkonkylä.Vuosina 2012-2014 tutkitaan ensimmäistä kertaa kertaa pääkaupunkiseudulla yhden seudun tärkeimmän historiallisen keskuksen "tarina" tähän päivään saakka. Kirkonkylässä järjestetään arkeologisia kaivauksia, inventoidaan rakennuksia ja haastatellaan nykyisiä ja entisiä asukkaita. Kaupunginmuseon tavoitteena on julkaista tutkimustulokset Tietopakettina vuonna 2014. Paketti tulee koostumaan kirjasta ja Kirkonkylä-verkkomuseosta.

Tutkimushankkeen rahoittaa Helsingin Pitäjän Kirkonkylän Säätiö. Se haluaa käyttää Säätiölle runsaan kahdenkymmenen vuoden aikana kertyneen pääoman Säätiön toiminta-ajatuksen mukaisella, parhaalla mahdollisella tavalla. Säätiön osapuolia ovat Vantaan kaupunki ja Vantaan seurakunnat. Hankkeeseen on varattu 300 000 euroa.

Helsingin pitäjän kirkonkylän alue on eräs Vantaan vanhimmista kulttuurimaisemista. Se edustaa Uudenmaan rannikon jokilaaksoihin syntynyttä kyläasutusta. Kirkonkylä on hyvin säilynyt 1700- ja 1800-lukujen taitteesta.
Kirkonkylä on valtakunnallisesti arvokas kulttuuriympäristö (RKY).
http://www.rky.fi/read/asp/r_kohde_det. ... DE_ID=1506

Hanke käynnistettiin 17.10.2012 järjestämällä asukasilta. Tilaisuudessa käytiin yhdessä Kirkonkylän asukkaiden kanssa läpi tutkimustavoitteita, tutkimusmenetelmiä ja aikataulua. Projektipäällikkö kirjoitti mietteitään asukasillan jälkeen. Mietteet ovat luettavissa: http://muistaakseni.blogspot.fi

Hanke on Facebookissa: http://www.facebook.com/Kirkonkyla

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”