Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Työväenmuseo Werstas sai EU-rahoitusta työhön liittyvien äänimaisemien tallennukseen

Työväenmuseo Werstas sai viikonloppuna iloisia uutisia Euroopan unionilta. EU:n Kulttuuri-ohjelmaan hyväksyttiin 114 kaksivuotista hanketta ja Werstas on mukana rahoitusta saaneessa Work with Sounds -hankkeessa. Ohjelman valintaseula on tunnetusti tiukka: hakemusten pitää olla hyvin perusteltuja ja mukana on oltava kumppaneita useista maista. Work with Sounds arvioitiin hakukierroksen parhaaseen neljännekseen. Eurooppalaisista museohankkeista se oli kolmanneksi paras.

Work with Sounds on kulttuuriperintöhanke, jossa kuusi museota tallentavat työhön liittyviä äänimaisemia eri puolilla Eurooppaa. Tavoitteena on koota yleisölle avoin tietokanta, joka koostuu katoavien työmenetelmien ja työympäristöjen äänimaailmasta. Aineisto kootaan nykydokumentointien avulla, jolloin tallennetaan myös valokuvia, videota ja haastatteluaineistoa. Tallenteita voidaan hyödyntää lukemattomin eri tavoin esimerkiksi opetuksessa tai mediassa.

Kaksivuotisen hankkeen kustannusarvio on puoli miljoonaa euroa, josta EU:n rahoitus kattaa 40 prosenttia. Pääkoordinaattorina toimii Työväenmuseo Werstaan sisarmuseo Arbetets museum Norrköpingissä. Näiden kahden museon lisäksi mukana ovat Slovenian Tekniikan museo, teollisuushistoriallinen La Fonderie -museo Brysselissä, LWL-Industriemuseum Dortmundissa sekä Muzeum Inzynierii Miejskiej Krakovassa. Work with Sounds on jo kolmas hanke, johon Werstas on viimeisen kymmenen vuoden aikana onnistunut saamaan rahoitusta EU:n Kulttuuri-ohjelmasta.

Vastaavaa Kulttuuri-ohjelman rahoitusta myönnettiin tänä vuonna kaikkiaan yhdeksälle suomalaiselle toimijalle. Museoista Werstaan ohella rahoitusta saivat myös Kiasma, Suomen arkkitehtuurimuseo ja Suomen lasimuseo.
Uutislähde: Työväenmuseo Werstaan tiedote

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”