Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Lastentarhamuseon kuvat Flickr-kuvapalveluun vapaasti käytettäviksi


Ebeneser-säätiön Lastentarhamuseon valokuvakokoelmia avataan asiakkaitten käyttöön kansainvälisessä Flickr-yhteisökuvapalvelussa. Kuvapalveluun ladatut kuvat on varustettu kuvien laajan jatkokäytön mahdollistavalla Creative Commons Attribution 2.0 Generic-lisenssillä (CC BY 20). Palveluun on valittu julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista tekijänoikeudet ovat rauenneet eikä niissä ole muita julkaisua estäviä rajoitteita. Kuvat ovat asiakkaiden vapaasti selailtavissa, käytettävissä ja kommentoitavissa.

Ensimmäisessä vaiheessa Flickr-kuvapalvelussa julkaistaan n. 5000 valokuvaa käsittävästä säätiön kuva-arkistosta 200 valokuvaa. Julkaistavaksi on valittu kolme kokonaisuutta: Muuttuva Kallio, 25 tunnistamatonta ja Elisabeth Alander 60 vuotta (juhla-albumi). Muuttuva Kallio-kokonaisuuteen on koottu 30 kuvaa Ebeneser-talon ympäristöstä, joissa näkyy Kallion Harjun alueen kaupunkikuvan muutos 1900-luvun alusta 1930-luvulle. 25 tunnistamatonta pitää sisällään 25 visiittikorttikuvaa 1860- ja 1870-luvuilta Hanna Rothmanin arkistosta. Lastentarhatyön uranuurtajan Elisabeth Alanderin 60-vuotisjuhlan kunniaksi (22.4.1919) koottu valokuva-albumi sisältää yli 140 valokuvaa 1910-luvulta lastentarhoista ympäri Suomea.

Ebeneser-säätiö / Lastentarhamuseo haluaa avauksellaan edistää kuvakokoelmansa saavutettavuutta ja lisätä sen käyttöä. Samassa yhdessä kannustamme asiakkaita kommentoimaan palvelussa jaettuja kuva-aineistoja: pienikin yksittäistä valokuvaa koskeva korjaus tai lisätieto on meille äärimmäisen arvokas!

* Ebeneser-säätiö Flickrissä


Lähde: Ebeneser-säätiön tiedote

Palaa sivulle “Uudet historia-aiheiset mediat”