Tapio Onnela
Viestit: 4903
Liittynyt: 13.09.05 12:40
Viesti: Kotisivu

Urho Kekkosen 70-vuotisjuhlasäätiön tunnustuspalkinto Markku Jokisipilälle ja Janne Könöselle

Presidentti Urho Kekkosen 70-vuotisjuhlasäätiön hallitus on päättänyt antaa Urho Kekkosen nimeä kantavan tunnustuspalkinnon valtiotieteiden tohtori Markku Jokisipilälle ja filosofian maisteri Janne Könöselle heidän teoksestaan Kolmannen valtakunnan vieraat. Suomi Hitlerin Saksan vaikutuspiirissä 1933-1944. Valtiosihteeri Peter Stenlund luovutti palkinnon 18. marraskuuta 2014 ulkoasiainministeriössä järjestetyssä tilaisuudessa.

Säätiön hallituksen mukaan kirjoittajat ovat löytäneet suhteellisen paljon käsitellystä aihepiiristä paljon uutta. Tätäkin tärkeämpää on, että he ovat kyenneet luomaan kattavan kokonaiskuvan Suomen sotia edeltäneestä politiikasta, sen kehityksestä ja seurauksista. Kirjalla on merkittävä ajankohtainen ulottuvuus aikana, jolloin keskustellaan Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta liikkumavarasta ja sotilaallisesta liittoutumattomuudesta.

Presidentti Urho Kekkosen 70-vuotisjuhlasäätiön hallituksen puheenjohtajana toimii professori Jarmo Virmavirta sekä muina jäseninä, professori Harto Hakovirta, professori Juhani Suomi ja suurlähettiläs Heikki Talvitie ja kansliapäällikkö Teemu Tanner.

Vuonna 1971 ulkoasiainhallinnon henkilöstön keskuudessa perustettu säätiö on myöntänyt tunnustuspalkintoja tähän mennessä 47 ansioituneelle tutkijalle yhteensä 121 000 euron arvosta.
Lehdistötiedotteet, 18.11.2014
Markku Jokisipilälle ja Janne Könöselle Urho Kekkosen 70-vuotisjuhlasäätiön tunnustuspalkinto
Lähde: Ulkoasiainministeriön tiedote 18.11.2014

Palaa sivulle “Uutisia historiasta: arkisto”